Jump to content

Military helmet .

Coolfon1988
 Share

Recommended Posts

Nie wiem dlaczego, ale u mnie też się tak zachowują od początku kupna czyli ponad miesiąc. W dzień żadnej reakcji, albo przyssane do szyby bez ruchu albo schowane w muszli, zauważyłem że nocą trochę żerują po szybach, ale nie tak jak są opisywane, że robią sobie ucztę z glonów. Mam ich 6szt., jeden to prawie dwa tyg. nie pokazywał oznak życia. :shock:

No i już troche minęło i żadnej reakcji .

Bo ten typ tak ma ;) .

Do żwawych raczej te ślimaki nie należą. Będą prowadzić głównie nocny tryb życia, zakopywać się w podłożu i chować w zakamarkach zbiornika, a i w twierdzeniu że to pochłaniacze glonów też jest dużo przesady. Glony, owszem zjadają, ale nie utrzymają akwarium w czystości wyręczając właściciela.

• 1 month later...

No ale on nawet z nocnego trybu nie korzysa :) myślę nad zmianą aranżacji i wpakować łupek drzewiasty i chciałem sprawdzić jak sie sprawują no bo z kamietni glonów czyścił nie będe i myślałem że one to ogarną . Ale chyba nie będe zmianiał w takim razie :)

Tak szczerze mówiąc to raczej łatwiej postarać się o dobry balans i małą ilość glonów.

Jaką masz temperaturę? może pomyśl o helenkach? są szybkie i żrą troche glonów (może jakiś spec od helenek by się wypowiedział)