Gozi Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Witajcie. Po dwóch latach z Tanganiką postanowiłem zmienić klimat w akwarium. Nazwa tematu trochę przekłamuje, ponieważ nie jest to typowo biotopowy zbiornik, chociażby ze względu na roślinność jaka w nim się znajduje, ale są to pozostałości i szkoda było wyrzucić. Na wstępie dodam jeszcze, że akwarium nie jest skończone i jeszcze nie ujrzycie tutaj docelowej obsady. Tak więc: Akwarium 200L, 100x40x50Oświetlenie 1x30w 4500KFiltracja JBL Cristal Profi e900Podłoże PiasekRoślinność Anubias, Kryptokoryny, NurzaniecDodatkowo Korzenie, kamienie, gałęziePlanowana Obsada Cryptoheros nanoluteus, Xiphophorus hellerii Na chwilę obecną w baniaku pływają sobie 3 Endlerki i 3 krewecie, które jakiś czas pomieszkiwały w kuli . Problem może być ze znalezieniem herosów, czekam na odzew ze sklepu, jeśli będą na giełdzie to mi sprowadzą, jak nie, będę szukał na własną rękę. Na razie zdjęcie jeszcze pustego akwarium, na chwile obecną już wygląda inaczej, ale kolejna odsłona gdy akwarium będzie skończone. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Jakbyś nie mógł dostać ryb pisz zapytam znajomego. Zmień roślinność mało amerykańska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gozi Posted November 5, 2015 Author Share Posted November 5, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmarc Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Jakbyś nie mógł dostać ryb pisz zapytam znajomego. Delikatnie się podczepię - szukam młodych C. nanoluteus z pewnego źródła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gozi Posted November 27, 2015 Author Share Posted November 27, 2015 Jest postęp, jednak do końca jeszcze wiele brakuje. Doszło kilka wcześniej zapowiedzianych Kryptokoryn, gałęzi oraz Mieczyki w składzie 1+3. Niestety nie mogę znaleźć C.Nanoluteus no i co jest dosyć zabawne ale i Nurzańca. Stan obecny: Na chwilę obecną tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gozi Posted December 13, 2015 Author Share Posted December 13, 2015 Od ostatniego kilka zmian. Więc po kolei: - doszedł Nurzaniec i Rogatek - zmiana barwy światła z 4500 na 7500K - niestety nie znalazłem C.Nanoluteus zamiast tego pływa 6 młodych Cryptoheros sp. honduran red point. To tak na szybko, poniżej poglądowe zdjęcie i krótki filmik, zapraszam. No i filmik: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavyJones Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 Dość interesujące. Uroku niewątpliwie dodałby nurzaniec posadzony z prawej lub lewej strony, którego długie liście falowałyby na tafli wody. To zawsze ładnie wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts