xiviss Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 Witam, chciałbym się dowiedzieć jak się zowie zielsko które rośnie u mnie w akwarium już spory szmat czasu. 1. to jest chyba zwartka wendta, ale urosło całkiem spore. 2. No i na to nie mam pomysłu, pomożecie? Dodam , że jest to całkiem spora roślina, ma duże liście zielone z wierzchu i czerwone od spodu, które czasami wręcz kładą się na powierzchni wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 Moim zdaniem obie to Cryptocoryny wendtti, jedna green druga brown. Ich wysokość może być spowodowana słabym oświetleniem, przy mocnym mają liście bardziej płożące i utrzymują wysokość do ok. 15cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiviss Posted October 29, 2015 Author Share Posted October 29, 2015 Już wcześniej widziałem tę roślinę. Wiedziałem że z powodu słabego oświetlenia mogą wypuszczać dłuzsze łodygi, ale żeby aż tak? ta czerwona roślina na zdjęciach ma wąskie listki wielkości tej zielonej kryptokoryny, podczas gdy ta moja ma olbrzymie, niekiedy większe niż 15 cm liście(bez ogonkow). No cóż, spore zagęszczenie i 0,3W/l widocznie stworzyło takiego mutanta Dziekuje za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts