trigger76 Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 (edited) Witam._Moje zagadnienie dotyczy filtra kubełkowego, w moim przypadku "chinola" HW 302._Na pracę w moim 120L nie mogę powiedzieć złego słowa,_to jeśli chodzi o filtrację._Natomiast, jeśli sprawa dotyczy czyszczenia to jest problem następujący._Po 6 miesiącach wymieniłem zeolit na nowy,_pozostałych mediów nie czyściłem jak również nie wylewałem zawartości z kubła,_filtr złożyłem._Podłączyłem wyczyszczone węże._Tu pojawa się moje pytanie;_Jak zalać węże, tak żeby zawartość kubełka wraz z zanieczyszczeniami nie wystrzeliła do wody ponownie?_Filtr jak to kubełek ma pompkę do zassania wody i tak to trzeba użyć i tak żeby wirnik był zalany ponieważ suchy może się zatrzeć._Jak zapompuje to bełty wypływają wężem wyjściowym do akwarium i jest taki syf, że nie można patrzeć na akwa. Jeśli mój post jest w niewłaściwym miejscu to proszę go od razu nie kasować.Nikt tu nie usuwa tematów jeżeli są zgodne z regulaminem, ewentualnie może zostać przeniesiony do odpowiedniego działu.Natomiast błędy to już inna bajka. Przestrzegaj poprawnej pisowni. Regulamin 6.1. /DawW/ Edited October 5, 2015 by DawW Pisownia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts