Jump to content

Przechowanie roślin z akwarium

Share

Recommended Posts

Ważniejsze jest oświetlenie ;)

W sumie prawda, ale na 3-4 dni można zaimprowizować jakąkolwiek lampką biurkową, tylko włożyć do niej żarówkę 6500K, wydatek kilku złotych, a chyba jest szansa, że przewegetują bezstratnie, dobrze myślę? ;)

3 - 4 dni spokojnie wytrzymają nawet i bez światła, bez filtracji i bez grzałki.

Po wyrwaniu i tak będą musiały odchorować a czasami nawet wysyłka trwa dłużej a siedzą zamknięte w paczce.

Aby im tylko mokro było. Także wiadro/jakiś pojemnik to dobre rozwiązanie.

Sławek i tak po wyrwaniu będą miały uszkodzony system korzeniowy (potem uszkodzi podczas sadzenia), po restarcie inną wodę i tak i tak będą się aklimatyzowały, więc nie ma to większej różnicy.

Takie przynajmniej jest moje zdanie.

A nie można ich po prostu posadzić w tym akwa? Ile ten restart będzie trwał? To akwa chyba nie ma 1600l, że będziesz dwa dni podłoże taczką wymieniał?

O widzisz Ahr i to będzie najlepsze rozwiązanie.

Zasugerowałem się tymi 3-4 dniami :oops: , a faktycznie restart baniaka trwa 5-6h.

A na ten czas wystarczy miska/ wiaderko z wodą.

Jak ściąłem Pogostemon erectus, to 10 dni przeleżał we wiadrze zanim zawiozłem go do sklepu a i tak ciągle wyglądał zdrowo i atrakcyjnie.

Ciekawe jak wyglądał po takim czasie u klienta docelowego ;)

Sorry, ale dobrze wiedzieć od kogo nie brać roślin.

Sorry, ale mogłeś się powstrzymać. Nie kontynuujcie dalszej rozmowy w tym kierunku. Następne takie posty będą nagradzane.  /DawW/

Edited by DawW
Off Topic
  • Like 1