Aoime Posted September 30, 2015 Share Posted September 30, 2015 Cześć, mam małe wątpliwości co do zachowania moich otosków i przyszłam zasięgnąć rady bardziej doświadczonych osób w ich hodowli, codziennie wczesnym wieczorem aż do późnej nocy, dopóki nie zgasze światła urządzają sobie gonitwy. Domyślam się, że to ich normalne zachowanie, także ta nocna aktywność, ponieważ za dnia są bardzo spokojne, ale czy normalne jest to, że praktycznie co chwilę jakaś para szaleje razem, tylko w swoim towarzystwie? Chcę się po prostu upewnić, ze to nie są jakieś zaloty, myślę, że nie, bo jednak ryby są bardzo małe jak na otoski, podejrzewam, że za małe, ale dla rozwiania wątpliwości wrzucam filmik. https://youtu.be/w5Oenq7Uhl4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted September 30, 2015 Share Posted September 30, 2015 Zwykła gonitwa.Tak wyglądają zaloty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek03 Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 @@Aoime, otoski tak mają i za to ja przynajmniej je uwielbiam one mają swój świat przez to że nie są terytorialne tylko maksymalnie stadne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts