Creepez Posted September 12, 2015 Share Posted September 12, 2015 Wczoraj wieczorem zauważyłem, że jeden z moich gupików dostał paraliżu, nastroszył skrzela i nie mógł się ruszyć, czasami drgną, a z rana padł. Zlekceważyłem to, bo uznałem, iż najwyraźniej był już jego czas, ale dzisiaj wieczorem zauważyłem, że kolejny gupik padł na ziemię i nie może się często ruszyć, moje pytanie, co jest tego powodem ? Ph: 6 (podmianki raz w tygodniu) Temp. 24-26o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted September 12, 2015 Share Posted September 12, 2015 Ph 6 jest za niskie jak dla gupików. Co do padania ryb to wiele by podpowiedziały testy na NO2 i NH3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creepez Posted September 16, 2015 Author Share Posted September 16, 2015 A nie wszystko się wydało, to wina sklepu zoologicznego, jak byłem kupić karmę usłyszałem skargi jakiś 2 kolesi, że im padają gupiki. Jak odeszli spytałem sprzedawcy o co chodziło dokładnie, i akurat o ten sam przypadek jak u mnie, gupik dostaje paraliżu i pada. Ulga, że to nie wina czegoś w moim akwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts