Zubr_86 Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 (edited) Kupiłem jakiś czas temu filtr Aquael Turbo 1000 dla akwariów 150-250 litrów. Zawiera on BIO pojemnik oraz gąbkę. Na oko powiem że sama gąbka jest jakieś 5x większa niż ta z filtra Pat Mini Chciałbym go jednak troszkę ulepszyć, do wyboru jest BIO pojemnik + gąbka oraz: - duża gąbka, - BIO pojemnik + gąbka - BIO pojemnik x2 Co dokupić? Oraz: czym ewentualnie wypełnić dodatkowe BIO pojemniki? W pierwszym mam oryginalny wkład ceramiczny, czym wypełnić pozostałe? Więcej ceramiki? Biobale? Zeolit? Coś innego? E: obecnie mam akwarium 145 litrów, zrobię fotki jak jej jeszcze dopieszczę, wystartowało 1 września. Edited September 3, 2015 by Zubr_86 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesio764 Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 (edited) Osobiście tego filtra nie mam, ale ja bym dokupił drugi Bio pojemnik +gąbka , wtedy były by dwa Bio pojemniki i dwie gąbki. W pojemniki sama ceramika, filtracja biologiczno-mechaniczna. Edited September 3, 2015 by grzesio764 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMYK32 Posted September 4, 2015 Share Posted September 4, 2015 Dodatkowy poj. to dobry pomysł,ale znacznie spadnie Ci przepływ trochę mało info. o zbiorniku co pływa,wymiary,aby doradzić coś bardziej konkretnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zubr_86 Posted September 4, 2015 Author Share Posted September 4, 2015 Dlaczego miałby spaść przepływ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts