weronika1712 Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Witam serdecznie! Od ponad dwóch lat w 120 litrowym akwarium trzymam swoje dwa welonki. Trzymają się świetnie! Ostatnio zastanawiałam się, czy mogę dokupić im kogoś do towarzystwa. Obawiam się, że mogą się nawzajem nie zaakceptować. Czy ktoś jest bardzo doświadczony w tego typu sprawach i mi pomoże? Ponieważ wolę nie podejmować pochopnych decyzji. Pozdrawiam, Weronika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Ostatnio zastanawiałam się, czy mogę dokupić im kogoś do towarzystwa. Nie, nie możesz. To akwarium i tak jest za małe nawet dla dwóch welonków. Te ryby mogą rosnąć nawet do kilkudziesięciu cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weronika1712 Posted July 20, 2015 Author Share Posted July 20, 2015 Dziękuję za odpowiedź, bardzo miłą z resztą. I wydaje mi się, że na dwa welonki akwarium jest odpowiednie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Na jednego welona powinno przypadać minimum 100l wody To jest ryba do oczek, nie do akwariów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwonka Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Możesz im dorzucić dość duze kirysy. Takie żeby nie zmieściły się do pyszczka. Myślę, że ze 2-3, chociaż polecam sprawdzić, czy to nie za małe stadko. Na nic innego tam faktycznie nie masz miejsca. Bliski krewny welonów - karaś ozdobny to naprawdę rybka do oczek, a i welony potrzebują przestrzeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 No no... wrzuć duże kiryski, żeby się nie zmieściły do pyska welonka bo to taka drapieżna ryba, że hoho... haha! Ostatnio wchodzę na to forum tylko po to, żeby poprawić sobie humor 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwonka Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 locdog.... zastanów się proszę, co może zrobić welon z małym kirysem, który nawinie mu się pod pysk. Nie wiem, co poprawiło Ci humor, ale jeśli tyle wystarczyło - zazdroszczę! Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Twoje wypociny poprawiły mi humor Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Zamykam. 1. Póki wymiana postów nie zabrnie gdzieś w rejony nie mające związku z założonym tematem. 2. Ostatni post założycielki wątku datowany jest na lipiec 2015, więc jak się domyślam, problem został rozwiązany... Jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz się z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts