adrianek11 Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Witam, pod koniec przygody z tanganiką, założyłem krewetkarium Aquaela shimp set 30 litrów, na podłożu Aqua art shrimp sand czarne. na zdjęciach pierwszy dzień i ostatnie zdjęcie jakie mam Zamknąłem tanganikę i założyłem duże krewetkarium: Juwel 160 litrów 100x40x40 Filtracja Bio Flow 3.0 tyle, że z nową pompką eccoflow 500 w środku litr Azoo 4w1, gąbki i wata dodatkowo miesza i napowietrza wodę filterek gąbkowy z zestawu aquaela Grzałka Tetra 75W Oświetlenie 2x T8 30W (Day lite i colour z juwela + 1 sztuka (z tego co pamiętam Sylvania Aquastar T5, 39W, ale nie włączam jej jak na razie. Korzeń, rurki z kory migdałecznika, cynamon, szyszki olchy, liście migdałecznika, nawożę Aquamax plantego, Azoo mineral plus, vita plus, easy bio, CO2 z butli, w żwirze Aquamax terrdrakon i Azoo ferti stick. Z roślin, niestety większości nie pamiętam co wiem to gałęzatka kulista, i mały heniek reszty nie pamiętam. Zwierzęta 13 neonów inessa, 40 + krewetek red cherry (do 40 chciało mi się liczyć ) Na dzień dzisiejszy z zachowania życia w akwarium to ryby zachowują się normalnie, tak jak w 30-tce no po za tym, że są bardziej aktywniejsze i chętniej pływają (w końcu mają gdzie) w kostce było ich 5 Krewetki po przeprowadzce zaczęły masowo zrzucać pancerze, po tym skaczą przeszukując podłoże są dobrze wybarwione chętnie jedzą no ogólnie wszystko cacy to by było na tyle wstępu zdjęcia 160-tki, parametry wody itp. niebawem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianek11 Posted July 9, 2015 Author Share Posted July 9, 2015 Aktualne zdjęcie proszę o opinie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted July 9, 2015 Share Posted July 9, 2015 Narazie troszeczkę goło Przydałoby się dosadzić roślin na 3 i 2 plan lub po prostu poczekać aż zarośnie. Prawa strona prezentuje się w miarę ale lewa trochę biedna Może jakiś spory korzeń tam dołożyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianek11 Posted July 10, 2015 Author Share Posted July 10, 2015 Z lewej strony wywalę te co rosną przy filtrze i dam jakieś inne może nawet dzisiaj, ale zobaczymy czy będę miał czas zjechać z trasy do kogoś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miniu Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Łodygowce aż się proszą o nożyczki Dosadź jakiegoś nurzańca, limnophilę sessiliflorę, może jakieś microsorium. Najasa nie wyrzucaj - zasadź go w jednym miejscu i regularnie tnij. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianek11 Posted February 12, 2016 Author Share Posted February 12, 2016 (edited) Witam, odświeżam trochę temat, akwarium zaniedbałem, ale ostatnio się zebrałem i wszystko idzie w dobrą stronę, doszło dużo roślin, teraz rośnie, tnę i rozsadzam powoli robi, się coraz bardziej zielono i czerwono Obsada to niezliczona ilość krewetek red cherry, 18 neonów inessa, 8 neonów czarnych, 8 razbor klinowych, kilka helenek. Poza tym nic nowego, 100 Watt oświetlenia i co2 z butli, czekam aż zarośnie i dam piękne zdjęcia Edited February 14, 2016 by Miniu Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts