kicaj Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 Od hodowcy rzut beretem ode mnie nabyłem parę sztuk Black Bee, i jeśli dobrze rozumuję to to jest Caridina s.p. Biene. Może ktoś coś więcej o tych krewetkach powiedzieć - jaka to płeć oraz jaka gradacja? Zwłaszcza jaka to płeć. Teoretycznie wiem jak rozpoznać - trochę czytałem, ale praktycznie nie mam zielonego pojęcia... Parę zdjęc (aparatem zrobione) poniżej... Niestety nie wszystkie widzę w akwa, tylko część z nich. Reszta pewnie się poukrywała i nawet jedną wylinkę widziałem... Mam nadzieję że to nie martwa krewetka... Czy krewetki zjadają wylinkę? Bo znikła szybko... Niektóre z nich są w biało czarne paski, niektóre czarno-bezbarwne. Czy to odmiany albo gradacja? Dzięki za każdy odzew. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 Samica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicaj Posted July 16, 2015 Author Share Posted July 16, 2015 (edited) Dorzucam kolejne coś się z nią dziś stało bo się wykrzywia i jest raczej spokojna (nie aktywna), jak pozostałe. Zauważyem jeszcze że ma problemy z pływaniem - nie może utrzymać stabilnego kursu. Edited July 16, 2015 by kicaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted July 16, 2015 Share Posted July 16, 2015 Możliwe problemy z wylinką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicaj Posted July 16, 2015 Author Share Posted July 16, 2015 Mam nadzieję i po cichu na to liczę. Dziś robiłem podmianę wody w akwa i poruszałem co nie co... Edit: Skończyło się zejściem w nocy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts