lukas1234 Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Witam dwa tygodnie temu założyłem nowe akwarium 200 litrów. Przez pierwszy tydzień wzystko było ok tzn woda czyściutka. Od wczoraj po podmianie jak by zmętniała :/ wymieniłem tylko 15 litrów ( woda destylowana ) Co moze byc przyczną takiego stanu? Filtracja to: 1 filtr włożona tylko wata 2 ceramika, lawa wulkaniczna 3 biobale ceramika ceolit i na samym końcu cienka wata Dodam że od samego początku dozuje CO2 + węgiel 4 ml/dziennie Macie jakieś sugestie koledzy? Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Filtracja to:1 filtr włożona tylko wata 2 ceramika, lawa wulkaniczna 3 biobale ceramika ceolit i na samym końcu cienka wata A co to za filtracja? I co to za ceolit i po co on tam jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicaj Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Od wczoraj po podmianie jak by zmętniała :/ wymieniłem tylko 15 litrów ( woda destylowana ) Co moze byc przyczną takiego stanu? dojrzewanie akwarium. za parę dni powinno przejść. Badasz NO2 w akwa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas1234 Posted July 25, 2015 Author Share Posted July 25, 2015 A co to za filtracja? I co to za ceolit i po co on tam jest? Kolega mi mówił żebym zastosował takie wkłady. Co do filtra to mam dwa Eheim 2224 - czy ten filt nie jest za mały do tego akwarium? Może potreba jest zastosowania dodatkowej filtracji??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts