AquaGreen Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Akwarium: szkło OptiWhite 6 mm 35x35x35 cm, 43 litry Oświetlenie: LED, diy na power led Nawożenie: Potas, Easy Carbo i pałeczki nawozowe pod żwir, CO2 1b/2s Podłoże: żwirek kwarcowy czarny 1,4 - 2,0 mm Korzeń: Red Moor Woda: RO + mineralizator Shrimpe GH Temperatura: ok 25 *C Filtracja: Hydor Professional 150 Gatunki roślin: - Hygrophila pinnatifida - Microsorium Mini - Rotala Macrandra - Hydrocotyle Japan - Glossostigma Mchy: - Brazil - Phoenix - Flame - Milimetr Gatunki ryb: - Harem Bojownika - Otoski 3x Krewetki: - Red Cherry 25x Akwarium zastąpiło 27 litrowego poprzednika. Jest bliźniaczym zbiornikiem do iwagumi, identyczne szafki, wymiary szkła i lampy. Po małych potyczkach aranżacyjnych (bo to wersja 2) teraz tylko czekać aż będzie ładnie zarastało. Jeszcze tylko muszę poczekać z tydzień dwa żeby całkowicie tonął korzeń i będę mógł usunąć dociążający go kamień i koniecznie muszę zmienić grzałkę na przepływową, bo nie mogę na nią patrzeć. Co do trzymania haremu bojownika, od kiedy są dwie samice, samiec jest o wiele spokojniejszy, nie atakują się na wzajem i każdy ma swoje miejsce. Już dwa razy doszło do tarła, pierwszy raz jeszcze w 27 litrach, coś pięknego. Ich zachowanie w trakcie tarła jest nie do opisania, sceny jak w teatrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMYK32 Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 (edited) Szklanka za mała na harem bojka-temp. za niska(ryba ciepłolubna),otos ryba stadna(min.6szt) ni jak pasuje do reszty(woda miękka,temp. inna). Całość ok. . Edited June 23, 2015 by KAMYK32 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaGreen Posted June 23, 2015 Author Share Posted June 23, 2015 Ani to szklanka, ani za mała. Temperatura z dolnych opisowych wartości dla bojownika. Otoski są ze mną od 1,5 roku. Dają sobie radę w każdych dotychczasowych warunkach, ale rzeczywiście mona by ich dołożyć ze 3 szt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMYK32 Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Ani to szklanka, ani za mała. Dobrze zbiornik o takiej pojemności i wielkości jest nieodpowiedni dla opisywanego haremu. . Temperatura z dolnych opisowych wartości dla bojownika. Każde wartości graniczne nie są "dobre" dla naszych podopiecznych-metabolizm i takie tam . . Dają sobie radę w każdych dotychczasowych warunkach, Każdy chce żyć i walczy o przetrwanie,ale jak długo to zależy tylko od tego jakie zapewnimy warunki . Tyle w temacie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaniakMaster Posted July 11, 2015 Share Posted July 11, 2015 Akwarium bardzo ładne ale co byś powiedział na jakąś plażę po lewej i z przodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaGreen Posted July 12, 2015 Author Share Posted July 12, 2015 Miałem na nią zakusy, ale kiedyś mnie to już denerwowało że co chwilę mi się miesza podłoże. Muszę wstawić aktualne zdjęcia tylko ciężko z czasem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaGreen Posted July 12, 2015 Author Share Posted July 12, 2015 Dzisiejsza porcja fotek. Troszkę się zagęszcza, chociaż kuleje mi Phoenix moss. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts