KenZo Posted June 13, 2015 Share Posted June 13, 2015 Witam, posiadam zbiornik 120l i w planach miałbym założenie akwarium z dużą ilością roślinności i rybami. Chciałbym posiadać w nim jakieś drapieżne rybki i stada mniejszych które zjadałyby bardziej pokarm roślinny + kiryski. Czy bylibyście mi w stanie nakreślić co powinienem kupić? Taką listę zakupów ( Filtr, grzałkę itp.) ? Wyczytałem, że ten będzie dobry: http://allegro.pl/filtr-zewnetrzny-hw-302-1000l-h-wklady-promocja-i5418020443.html Pomożecie z doborem roślinności, ryb i oczywiście całego osprzętu? Chciałbym aby to był profesjonalny zbiornik. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kremol Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 (edited) Mam takowy filtr i nie narzekam . Jeśli chcesz mieć akwarium z dużą i ładną roślinnością to wypadało by mieć lepsze oświetlenie ( w standardowej pokrywie jeśli taką posiadasz pewnie jest 2x18W ) Jest to trochę mało . Do tego co2 , i jakieś nawożenie , osobiście mogę Ci polecić nawozy z serii Bio-Line . P.S Jeśli już będziesz zamawiał ten filtr to dokup od razu media filtracyjne , bo nie masz co liczyć na te co oferuje sprzedawca w ''zestawie'' Edited June 14, 2015 by kremol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Chciałbym posiadać w nim jakieś drapieżne rybki i stada mniejszych które zjadałyby bardziej pokarm roślinny + kiryski. Łączenie drapieżnych ryb z mniejszymi to słabe połączenie. Chyba że te mniejsze mają służyć za pokarm tym drapieżnym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenZo Posted June 14, 2015 Author Share Posted June 14, 2015 Chciałbym hodować Je jako pokarm. Polecicie w takim razie butlę co2, jakieś dobre oświetlenie, ryby, podłoże, akcesoria ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiders Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 (edited) Chciałbym hodować Je jako pokarm. Polecicie w takim razie butlę co2, jakieś dobre oświetlenie, ryby, podłoże, akcesoria ? Polecam poczytać i zaplanować to co chesz mieć bo na razie to nie masz pojęcia ani wizji i oczekujesz ze ktoś Ci wszystko na tacy poda ,a nie tędy droga ...co z tego ze podam ci propozycję sprzętu jak bladego pojęcia nie masz o nawożeniu czy rybach . Na spokojnie zastanów się co chcesz mieć ,jakie ryby ,jaka roślinność ....pieniążki zdążysz wydać i to nie małe . Sama butla (zestaw) co2 to koszt 350-400zl ,oświetlenie pod wymagające rośliny kolejne 400zl itd ... Edited June 14, 2015 by raiders 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts