Jump to content

Zmiana podłoża - żwirek barwiony

Recommended Posts

Słuchajcie, a czy ten żwirek się nada?

http://allegro.pl/zwirek-piasek-kwarcowy-brazowy-akwa-2-3-mm-1kg-i5159951584.html

http://allegro.pl/zwirek-piasek-kwarcowy-czarny-akwarium-2-3mm-10kg-i5320931633.html

Obsada to mieczyki, trochę kirysków. Generalnie miałem Pro Soila, ale chciałem je wyczyścić i zrobiłem małą katastrofę.... Pyli tak, że nie mogę się pozbyć zanieczyszczenia z wody od 2- 3 dni i mam dość. Całość działała 2,5- 3 lata, teraz myślę o tym żwirku + kulki GT + ewentualnie pokruszone pałeczki nawozowe do roślin zielonych. Przynajmniej da się to potem przepłukać i ponownie użyć... chyba...

Edited by Bartass

Na przyszłość zakładaj własne tematy.

A żwirku takiego nie polecam, lepiej dać zwykły piach. Nie ogranicza obsady (a w przypadku kirysków w zasadzie jest obowiązkowy, jak zastosujesz to dowiesz się dlaczego to był dobry wybór), rośliny w nim świetnie rosną. Same plusy dodatnie, zero ujemnych. Polecam. :)

Po co te kolorowe? Raz, ze drogie a dwa są nienaturalne. Jedź do obi, casto czy innego budowlanego i kup zwykły do piaskownicy za 10pln wór 25kg.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Kulki gt dostaniesz w akarystycznym ale mogą być drogie i pewnie będą. Na forum poszukaj ludzi co sprzedają takie. A piasek wypłucz i wystarczy.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka