Daniels Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Witam. Wie ktoś może gdzie można nabić butlę co2 w okolicach Giżycka, Ełku lub Pisza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiders Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Byle jaki serwis sprzętu PPOŻ (gaśnić) i nabijasz bez problemu koszt nabicia butli 2 kg 10-13zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniels Posted June 1, 2015 Author Share Posted June 1, 2015 No właśnie nie koniecznie w każdym punkcie ppoż. Byłem do tej pory w dwóch takich punktach w każdym nie wiedzieli co z tym zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 A byłeś w serwisie gaśnic, czy w punkcie sprzedającym gaśnice? Bo to niby niewielka, acz istotna różnica. Potrzebujesz warsztatu w którym regenerują gaśnice: odmalowują, wymieniają zawory, napełniają - jednym słowem ze starego rupiecia robią nówkę sprzęt. Ja w takim warsztacie napełniam właśnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniels Posted June 1, 2015 Author Share Posted June 1, 2015 Nie byłem w takim serwisie ale poszukam bo widzę że z kupnem butli nie ma problemu ale za to z jej napełnieniem w mojej okolicy już tak. Jak nie znajdę to chyba będę musiał się zastanowić nad bimbrownią tylko nie wiem czy na moje 240l zda to egzamin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 "Al-Gaz Edward Ottomański. Gazy techniczne" Obwodowa 1, 11-500 Giżycko. pn-pt: 07:00-15:00. Tam powinni mieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniels Posted June 4, 2015 Author Share Posted June 4, 2015 (edited) Bardzo liczyłem że tam będę miał możliwość nabicia. Byłem u gościa i powiedział mi że nie nabije takiej małej butli (2kg) bo jest za mały zawór i nie będzie ryzykował rozwalenia sprężarki. Edited June 4, 2015 by Daniels Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiders Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Bardzo liczyłem że tam będę miał możliwość nabicia. Byłem u gościa i powiedział mi że nie nabije takiej małej butli (2kg) bo jest za mały zawór i nie będzie ryzykował rozwalenia sprężarki. Co za wymówka ? za mały zawór ... przecież zawór jest standardowy . Szukaj byle jakiego punktu naprawy gaśnic proszkowych /ppoż . tych punktów jest od groma w kazdym jednym nabiją ci to bez problemu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 W wyszukiwarkę wpisz: swoją miejscowość, gazy techniczne . Tak powinieneś jak najprędzej znaleźć. A facet faktycznie nie poważny jak takie kity Ci wciskał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 Jest jeszcze jedna opcja: jak będziesz na piwie w pobliskim barze, zapytaj gdzie nabijają butle (ewentualnie niech podpytają w hurtowni skąd biorą). Może uda się podłączyć pod ich zamówienie, chociaż spożywczy dwutlenek znacznie droższy jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniels Posted June 14, 2015 Author Share Posted June 14, 2015 Dzięki za pomoc. Znalazłem zakład w Piszu gdzie wymieniają takie butle bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniels Posted June 16, 2015 Author Share Posted June 16, 2015 Temat może pójść do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts