Coolfon1988 Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 Czym karmicie swoje pielęgnice żeby były ładnie ubarwione ? Ja podaje cyklop ( ale jedzą tak jak by im nie smakowało ) i artemię, no i trochę pokarmu suchego z tropicala . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 (edited) Ja swoim Apisto. (Ramireza nie miałem) podawalem TetraPro Color oraz Tropical Chichlid i miały piękne kolory. To jeżeli chodzi o suche. Czasami podawałem mrożone i JBL Plankton, ale to dla urozmaicenia. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka Edited May 19, 2015 by TLB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
georobert Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Ja podaje mrożone IT: artemia, dafnia, wodzień. Żywe: artemia, wodzień, dafnia, wazonkowiec, rurecznik - rzadko. Suche: Hikari child Gold, Tropical Krill, Spirulina 36%, D-50 plus + artemia dekasuowana + sera flora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted May 20, 2015 Author Share Posted May 20, 2015 (edited) Możecie pokazać jak macie wybarwione ?? Edited May 20, 2015 by Coolfon1988 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Pamiętaj, że wybarwienie jest też związane z ogólną jakością ryb. Czasem to i najlepszy pokarm nic nie wykrzesa z kiepskiej ryby.Pokaż swoje . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Moja Apisto. hangsloi, obecnie jest w "przejściowym" baniaku stąd żwirek a nie piach. Karmiona Tropical Tropical, Tropical Cichlid Gran, Tetra ProColor, JBL NovoColor, mrożona ochotka. Weź tez pod uwagę parametry wody, obsadę, warunki techniczne akwarium tj. światło, wielkość baniaka. Ryby zestresowane, podtrute, nie będą miały kolorów choć byś je pomalował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
georobert Posted May 21, 2015 Share Posted May 21, 2015 A to zdjęcia mojej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted May 22, 2015 Author Share Posted May 22, 2015 A to Moje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 To co Ty chcesz wybarwiać? Masz bardzo fajnie wybarwione ryby, ja myślałem, że rady potrzebujesz bo masz blade rybki... A jak chciałeś się pochwalić to chyba nie ten dział jak chcesz wizualnie je podkręcić jeszcze to możesz zmienić świetlówkę na AquaGlo lub PowerGlo. Chociaż nie wiem czy jest sens... Masz bardzo ładny baniak.Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted May 22, 2015 Author Share Posted May 22, 2015 Jak to powiedzieć , Mi zawsze jest mało i chce się lepiej . W grafice na goglee widze bardziej powybarwiane ramirezy a baniak taki taki no fajny ale też chiałbym żeby był lepszy Pssst, "Karmienie" to nie dział o wyglądzie zbiorników i zdjęciach rybek. /Luna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Inne kolory będą w lustrze Pentaxa czy Cannona a inne kolory w telefonie... To też weź pod uwagę(a propos Google'a). Mozesz ew. podać jakis suchy na kolor tak jak pisałem Tetra ProColor lub JBL NovoColor. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Poprawiania wybarwiania tych pielęgniczek raczej nie ma potrzeby, za to pewnie nie obraziłyby się na trochę piachu i korektę obsady... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts