Jump to content

Karmienie pielęgnic ramireza ?

Coolfon1988
 Share

Recommended Posts

Ja swoim Apisto. (Ramireza nie miałem) podawalem TetraPro Color oraz Tropical Chichlid i miały piękne kolory. To jeżeli chodzi o suche. Czasami podawałem mrożone i JBL Plankton, ale to dla urozmaicenia.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Edited by TLB

Ja podaje mrożone IT: artemia, dafnia, wodzień. Żywe: artemia, wodzień, dafnia, wazonkowiec, rurecznik - rzadko.

Suche: Hikari child Gold, Tropical Krill, Spirulina 36%, D-50 plus + artemia dekasuowana + sera flora.

Moja Apisto. hangsloi, obecnie jest w "przejściowym" baniaku stąd żwirek a nie piach. Karmiona Tropical Tropical, Tropical Cichlid Gran, Tetra ProColor, JBL NovoColor, mrożona ochotka. Weź tez pod uwagę parametry wody, obsadę, warunki techniczne akwarium tj. światło, wielkość baniaka. Ryby zestresowane, podtrute, nie będą miały kolorów choć byś je pomalował;-)

post-1464-0-67202100-1432164328_thumb.jpg

post-1464-0-68663900-1432164415_thumb.jpg

post-1464-0-53670100-1432164438_thumb.jpg

post-1464-0-15146500-1432164465_thumb.jpg

post-1464-0-71152300-1432164516_thumb.jpg

To co Ty chcesz wybarwiać? Masz bardzo fajnie wybarwione ryby, ja myślałem, że rady potrzebujesz bo masz blade rybki... A jak chciałeś się pochwalić to chyba nie ten dział ;-) jak chcesz wizualnie je podkręcić jeszcze to możesz zmienić świetlówkę na AquaGlo lub PowerGlo. Chociaż nie wiem czy jest sens... Masz bardzo ładny baniak.

Jak to powiedzieć , Mi zawsze jest mało i chce się lepiej . W grafice na goglee widze bardziej powybarwiane ramirezy :) a baniak taki :P taki no fajny ale też chiałbym żeby był lepszy :)

Pssst, "Karmienie" to nie dział o wyglądzie zbiorników i zdjęciach rybek. /Luna

post-17002-0-03430900-1432321567_thumb.jpg

Inne kolory będą w lustrze Pentaxa czy Cannona a inne kolory w telefonie... To też weź pod uwagę(a propos Google'a). Mozesz ew. podać jakis suchy na kolor tak jak pisałem Tetra ProColor lub JBL NovoColor.