Jump to content

Czy akwa nadaje się do wymiany?

Aisulim
 Share

Recommended Posts

Witam

Niestety podczas restartu akwa (54l wym. 60/30/30) uszczerbiłem róg akwarium i jestem na siebie wściekły :/ Uszczerbienie wygląda średnio ciekawie lecz sylikonu prawie nie widać (może z milimetr na samym rogu). Poniżej foty.

Z boku:

post-18430-0-89428100-1429898962_thumb.jpg

Z przodu:

post-18430-0-33963100-1429899009_thumb.jpg

Z dołu:

post-18430-0-36904200-1429899042_thumb.jpg

post-18430-0-43600200-1429899057_thumb.jpg

Bardzo proszę o podpowiedz. Czy to akwa wytrzyma zalanie wodą? Czy lepiej nie ryzykować? Jeśli jakoś wzmocnić to jak najlepiej?

Z góry dzięki za porady.

Mam podobnie wyszczerbione akwarium, co prawda tylko 20 litrowe które od czasu do czasu używam głównie jako kotnik. Nie zauważyłem aby coś niepokojącego się działo. Może w Twoim przypadku pomogłoby wklejenie od środka na dno w tym rogu kawałek szklanej płytki.

Może w Twoim przypadku pomogłoby wklejenie od środka na dno w tym rogu kawałek szklanej płytki.

Dzięki za poradę. Też o tym pomyślałem. Podjadę jutro do szklarza i niech mi to załata.

Eh... ale ze mnie ciapa, wkurzyć się idzie...

Tylko nie wiadomo czy sobie szklarz nie zażyczy jakieś kosmicznej ceny za zrobienie takiego szkiełka bo może się okazać ,że kilka zł więcej i można kupić nowe takie samo akwarium.Bo takie akwarium już idzie kupić za 40zł.. Ja osobiście wolał bym dać te 40zł i mieć nowe akwarium i niczym człowiek się nie musi przejmować.

Edited by Robteos

Zawitałem do szklarza i powiedział, że lepszym rozwiązaniem będzie wymiana przedniej szyby ponieważ ta może po jakimś czasie pęknąć bo jest osłabiona. Zdecydowałem się na wymianę. Jutro odbieram akwa. Koszt 20zł ale może i miał rację. Nie ma co ryzykować za te 10-15zł więcej :) Dzięki wszystkim za poradę.

Trochę Cię po prostu nabił, ale przynajmniej usługa nie droga, więc nie ma co płakać. Ja z gorszymi uszczerbkami miewałem akwaria i stały i stały

Też mi to przeszło przez myśl ale przy okazji tym stwierdzeniem narodziła się we mnie niepewność więc stwierdziłem, że może nie ma co ryzykować :)