Dominus Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Cześć Możecie mi wymienić rybki które pływają przy tafli i w środku akwa? Chodzi mi o takie najbardziej popularne i dostępne w zoologicznych Z góry dziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Bez tego nie da się doradzić. http://forum.superakwarium.pl/topic/1063-zanim-za%C5%82o%C5%BCysz-nowy-temat-przeczytaj/ Mogę CI polecić jakie ryby pływające przy tafli do akwarium 80cm, ale po co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominus Posted April 18, 2015 Author Share Posted April 18, 2015 Mam też akwa 100l tylko nie wiem czy jest sens zmieniać jak mi zaproponujecie dziesięć rybek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Ja nadal nic nie wiem o warunkach jakie możesz zapewnić rybom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominus Posted April 18, 2015 Author Share Posted April 18, 2015 Podaj mi jakie rybki to wybiorę obsadę i będę tworzył im warunki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 A więc z mojej strony pomocy nie dostaniesz. Szkoda Ci kasy na testy, więc filtra RO do swojej twardej i zasadowej kranówy też nie kupisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominus Posted April 18, 2015 Author Share Posted April 18, 2015 Hehe Dzięki za twoją opinie i czekam na wypowiedzi innych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Np: Szczupieńczyk karłowaty. Ryba ta nadaje się do niewielkich akwariów o miękkiej i kwaśnej wodzie. W akwarium muszą być rośliny pływające najlepiej o długich korzeniach wśród których ryby będą chętnie przebywać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Pstrążenica - wymaga wody bardzo (!) miękkiej i dobrze przykrytego akwarium. Motylowiec - również wymaga wody miękkiej i sporego akwarium(myślę, że 200l było by małe) Po środku neonki(dostaniesz wszędzie) ale tez wymagają miękkiej wody. Dominus, sprawdź parametry wody. Łatwiej się odbiera obsadę do parametrów niż odwrotnie... albo zainwestuj w filtr RO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykkrk Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Przy tafli pływa np . Bojownik ponieważ on oddycha powietrzem atmosferycznym w środku rybki tj. Mieczyki , głupiki , molinezje, rozbory , miedziki , skalary Wysłane z mojego GT-I9505 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Ja proponuję aby autor tematu opisał akwarium według wzoru do którego link podał kilka postów wyżej Krzysiek1702 bo inaczej możemy ryby wymieniać w nieskończoność. W przeciwnym razie temat zostanie zamknięty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominus Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 Opis zbiornikaParametry wody:Odczyn (pH) 7,4Twardość 328ogólna * 18 odHAzotany (NO3) 2,21Azotyny (NO2) < 0,010To są parametry wody z rurociągów.Napowietrzanie:Mam pompkę ale nie napowietrzamOświetlenie:30W żarówka energooszczędnaFiltracja: Jakaś chińska pompka 300l /hTechnika CO2:BimbrowniaGatunki i ilość ryb:brak rośliny:Vallisneria americanaPelia (porcja)Rotala rotundifoliaHeteranthera zosterifolia .Sagittaria SubulataLimnophila SessilifloraLimnophila aromaticNajas guadalupensisRiccia fluitansHydrocortyle sp. JapanMarsilea DrummondiiHygrophila polisperma.również mogą wystąpićCryptocoryne backettiiHygrophila polispermaLudwigia repensEgeria najasLimnophila aromaticaInne sprzęty:BrakStosowane nawozy, pokarmy, preparaty itp.:BrakProsze o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts