charlie Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Witam, zakupiłem trzecie akwa , tym razem warunki wymusiły akwarium narożne 2x57 x 82 (panorama) x 40 cm. W sumie ok 70l. Pytanie: Czy (i w jakiej ilości) mogę w nim trzymać Brzanki Sumatrzańskie i Ciernooczki Kuhla? Czy jakieś inne stworki (krewetki, raki, ślimaki) z tego rejonu polecacie do takiego akwa i obsady. Co do parametrów, mam RO więc mogę dowolnie mieszać z kranówką, lub kranówką z armatki torfowej, tak że mogę je dostosować do potrzeb rybek. Dzięki z góry za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Na "sumatrzańskie" akwarium za małe. Potrzebują minimum akwarium 80cm długiego,a tutaj ile jest takiego? 1cm? Narożne daje dużooooo mniejsze możliwości co do obsady niż akwarium proste w takim litrażu. Sumatrzańskich w PL nie dostaniesz. W sklepach są już poprawniej po polsku nazywane brzanki borneańskie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charlie Posted April 10, 2015 Author Share Posted April 10, 2015 Ok, jakaś inna Brzanka nadaje się do tak nietypowego akwa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts