Jump to content

Wymiary akwa

Twister78
 Share

Recommended Posts

Witam,

zakupiłem akwarium 112l z aquaela i mam pytanie co do wymiarów. Mianowicie mierząc po wewnętrznych jest 80/34,5/40 cm.

Czy ten brak na głębokości jest normalny? Mogę to tego akwarium dokupić pokrywę innej firmy? (też na 112l akwarium)

Wybacz, ale nie podałeś, że mieszkasz poza krajem

wybacz ale nie pytałeś ;)

spoko, dostałem taką odpowiedź jaką potrzebowałem, odpowiednią do zadanego pytania ;) - tym się różnią sklepy niemieckie od polskich że pewnych rzeczy brak...

mam jeszcze jedno pytanie - dawniej filtry zewnętrzne zwłaszcza do małych akwa były szklane, podwieszane na akwa, a woda poruszana powietrzem. Czy takie szklane obudowy można jeszcze w polskich sklepach akwa dostać? takie a'la małe akwa wieszane na dwóch zapinkach... w DE oczywiście brak...

nawet cięzko kaskady uświadczyć... choć te można znaleźć...

Czy takie szklane obudowy można jeszcze w polskich sklepach akwa dostać?
Pewnie jeszcze gdzieś się dostanie, a jak nie to wystarczy iść do szklarza zamówić szybki i samemu sobie to skleić akwarystycznym klejem silikonowym takim jak się klei akwaria.

Wieki średnie mamy szczęśliwie za sobą. Nie prościej dać zwykłą kaskadę niż tworzyć jakieś przedziwne konstrukcje? Nie powiesz chyba, że np. Eheim nie sprzedaje swoich wyrobów w Niemczech?

PS. Nie wiem jak tam u Ciebie, ale na naszym forum zdania zaczynamy wielką literą i kończymy kropką. ;)