Twister78 Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 Witam, zakupiłem akwarium 112l z aquaela i mam pytanie co do wymiarów. Mianowicie mierząc po wewnętrznych jest 80/34,5/40 cm. Czy ten brak na głębokości jest normalny? Mogę to tego akwarium dokupić pokrywę innej firmy? (też na 112l akwarium) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyho39 Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 Mozesz kupić pokrywę innej firmy dedykowaną do 112 litrów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicaj Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 Gdzie można samą pokrywę kupić? Sent from mobile. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 Moja odpowiedź zadziwi i zszokuje wielu. Otóż samą pokrywę możesz kupić w... ...sklepie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicaj Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Wbrew pozorom to dobra odpowiedź i nie traktuję jej jako sarkastyczną z prostego powodu - u mnie w okolicy tak do ok 100km nie znalazłem sklepu co sprzedaje same pokrywy... Sent from mobile. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 u mnie w okolicy tak do ok 100km nie znalazłem sklepu co sprzedaje same pokrywy... W takim przypadku szukamy tu http://allegro.pl/akwarystyka-oswietlenie-i-pokrywy-90097?order=p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicaj Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 W takim przypadku szukamy tu http://allegro.pl/ak...y-90097?order=p oczywiście, a koszt wysyłki podwoi wartość pokrywy u mni elepiej http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=aquarium+beleuchtung&_dcat=46314&Produktart=Abdeckung&rt=nc tylko czasem lepiej produkt wczesniej "pomacać" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 oczywiście, a koszt wysyłki podwoi wartość pokrywy Wybacz, ale nie podałeś, że mieszkasz poza krajem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicaj Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Wybacz, ale nie podałeś, że mieszkasz poza krajem wybacz ale nie pytałeś spoko, dostałem taką odpowiedź jaką potrzebowałem, odpowiednią do zadanego pytania - tym się różnią sklepy niemieckie od polskich że pewnych rzeczy brak... mam jeszcze jedno pytanie - dawniej filtry zewnętrzne zwłaszcza do małych akwa były szklane, podwieszane na akwa, a woda poruszana powietrzem. Czy takie szklane obudowy można jeszcze w polskich sklepach akwa dostać? takie a'la małe akwa wieszane na dwóch zapinkach... w DE oczywiście brak... nawet cięzko kaskady uświadczyć... choć te można znaleźć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Czy takie szklane obudowy można jeszcze w polskich sklepach akwa dostać? Pewnie jeszcze gdzieś się dostanie, a jak nie to wystarczy iść do szklarza zamówić szybki i samemu sobie to skleić akwarystycznym klejem silikonowym takim jak się klei akwaria. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicaj Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 no to ostateczność ale lepiej by było jakby się dało gotowca dostać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Wieki średnie mamy szczęśliwie za sobą. Nie prościej dać zwykłą kaskadę niż tworzyć jakieś przedziwne konstrukcje? Nie powiesz chyba, że np. Eheim nie sprzedaje swoich wyrobów w Niemczech? PS. Nie wiem jak tam u Ciebie, ale na naszym forum zdania zaczynamy wielką literą i kończymy kropką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts