kamilkamil Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Witam,mam takie pytanie długi czas miałem dwie bojowniczki i zdecydowałem sie kupic samca.Umieściłem go w kotniku i po ok tygodniu zauważyłem ze jedna samiczka pływa non stop obok kotnika ,nabrała brzuszka i przegania drugą samiczke .Samiec oczywiscie zbudowal gniazdo Wczoraj zdecydowałem sie zaryzykować i umiescilem samiczke w kotniku razem z samcem,niestety samiec strasznie ganiał samiczke wiec przenioslem bojowniczke znow do akwarium głownego.Dzis zrobilem tak jak wczoraj i zauwazylem ze samiczka podplywa do samca i delikatnie go łuska ,on jakby nie wie co robic porusza sie w kącie a innym razem przegania ją.Nie wiem czy to naturalne i czy zostawic ich na noc(boje sie ze obudze sie a w kotniku bedzie zyla tylko jedna rybka) prosze o odpowiedz Pisownia. Zaakceptowałeś regulamin, to go przestrzegaj. Krzysiek1702 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Jako kotnik rozumiesz małe akwarium np. 40x25x25? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilkamil Posted April 4, 2015 Author Share Posted April 4, 2015 20 l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 http://forum.superakwarium.pl/topic/45365-bojownik-wspania%C5%82y-betta-splendens/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilkamil Posted April 4, 2015 Author Share Posted April 4, 2015 (edited) Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam. Edited April 4, 2015 by Krzysiek1702 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts