mariusz123 Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Siema! Mam pytanie przed zakupem rybek do mojego akwarium. 1. Informacj: - akwarium 100l -woda ph8 kh11 gh13 -w akwarium dużo mchu -podłoże piach -oświetlenie 2x 15W 2. Myślałem nad taką obsadą -5x molinezja -12x gupik -6x kirysek albinos lub panda -4x bocja karłowata -1+1 zbrojnik niebieski Czy to nie za dużo czytałem że nie powinno być z tym problemu a te rybki nie powinny być agresywne w stosunku do siebie i woda też tym rybom nie powinno sprawiać problemu ale chce sie do pytać żeby nie zrobić rybom krzywdy i licze na szybką odpowiedź bo chce rybki kupić jak najszybciej. Z gory dziekuje i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadmau5 Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Jakie wymiary akwarium?Wodę masz zbyt twardą na pewno dla kirysków i zbrojników. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz123 Posted April 1, 2015 Author Share Posted April 1, 2015 (edited) wymiary 80x35x35 a co jak ph bym zmnieiszył do 7.5 Edited April 1, 2015 by mariusz123 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadmau5 Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Nadal kiepsko:(poczytaj o wymaganiach tych ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawW Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 ph bym zmnieiszył do 7.5 Ph i GH na pewno dla kirysków i zbrojnika, no i : woda też tym rybom nie powinno sprawiać problemu Molinezje i gupiki woda twarda i zasadowa, kiryski woda miękka i lekko kwaśna, zbrojnik woda miękka i kwaśna, no i bocja nie wiem... ale miszmasz nie zły. Ryby dobieraj biotopowo i na pewno będzie Tobie łatwiej dograć parametry wody i temperatury. licze na szybką odpowiedź bo chce rybki kupić jak najszybciej. Nie śpiesz się... czytaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz123 Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 TO JAKIE RYBKI PROPONUJECIE DO MOLINEZJ I GUPIKÓW Nie piszemy postów z wciśniętym klawiszem " caps lock ". Duże litery świadczą o krzyku. Regulamin 6.3 /splend Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts