Mati20009 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Witam! Mam problem z preparacją korzeni.. Sa one duże (widac na zdj załączonym) do żadnego garnka , żeby wygotować mi sie nie zmieszczą . Więc co w takim przypadku zrobić? I czy te czarne plamy na nic zejdą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo130 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Polej wrzątkiem, ewentualnie daj kilogram soli na ok 7l wody zagotuj, później sparz, wypłucz i do baniaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati20009 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 A czy mogą się moczyć w solance, a za kilka dni polać wzatkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo130 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ja nigdy nie moczyłem polewałem roztworem soli, później płukałem i tyle. Drewno zawsze było wcześniej wysuszone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati20009 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 A jeśli są to korzenie przyniesione z lasu to tez tak mogę zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo130 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Tu masz wszystko opisane. http://forum.superakwarium.pl/topic/6090-korzenie-preparacjaporady/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati20009 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Tu masz wszystko opisane. http://forum.superakwarium.pl/topic/6090-korzenie-preparacjaporady/ Już czytałem... tylko jest tam punkt aby wygotować w solance . A moje korzenie niestety nie zmieszczą sie nawet do największego garnka (68cm długośc) moje pytanie polega na tym , czym moge zastąpić gotowanie w solance? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miniu Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Nemo Ci już napisał wszystko na wstępie Polej wrzątkiem, ewentualnie daj kilogram soli na ok 7l wody zagotuj, później sparz, wypłucz i do baniaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati20009 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Nemo Ci już napisał wszystko na wstępie Ok w takim razie już wszystko wyjasnione dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi