Over Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś stosuje nawozy z linii Aqua Art i jaka jest jego opinia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miniu Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 Ja używam/używałem AA: Carbo, K+, Macro Green, Classic, Micro (przez pomyłkę brat kupił Micro, które jest do wody RO, więc racje wprost do baniaka były kropelkowe). Wcześniej używałym easy life i aquatic nature, Póki co od ~3lat jest bardzo OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
we123er Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 (edited) Do kitu, to mieszanki robione i testowane na zbiornikach właściciela Holenderskich. Słyszałem i czytałem wiele skarg na te nawozy. Lepsze nawozy można sobie samemu zrobić zamawiając z ALLEGRO czyste sole. Edited February 20, 2015 by weder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 Do kitu, to mieszanki robione i testowane na zbiornikach właściciela Holenderskich. Słyszałem i czytałem wiele skarg na te nawozy. No właśnie "słyszałeś i czytałeś", a nie praktykowałeś . Może na przyszłość, jak coś będziesz pisał, to opieraj to na własnym doświadczeniu. Póki co od ~3lat jest bardzo OK A u mnie leci 2 rok, i również nie mogę złego słowa powiedzieć o tej linii. Jedyny minus - cena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrokalo Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 Ja stosuje od około miesiąca , jak na razie wszystko ok . Dawkuje trochę mniej niż zalecane przez producenta dawki bo podobno łatwo przesadzić . Używam : carbo , k+ , classic , ferro i macro green . Złego słowa nie mogę powiedzieć , a i cena nie jest przesadnie wysoka ( ok. 20pln za 0.5l ) . Pozdrawiam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
we123er Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 Andy102, piszę na podstawie opinii użytkowników którzy je stosowali. Widziałem ich zbiorniki na RA. Doświadczenie innych też jest ważne i nie muszę przez to sprawdzać na swoim zbiorniku ryzykując glonarium. Na Allegro nigdy nie czytasz opinii innych o allegrowiczu przed zakupem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 piszę na podstawie opinii użytkowników którzy je stosowali. Widziałem ich zbiorniki na RA. Zapewne tych samych, którzy w akwariach z oświetleniem powyżej 1w/l nie kładąc nic na taflę, trzymają ryby... A ja widziałem zbiorniki użytkowników na różnych forach, którzy stosowali sole i inne nawozy i delikatnie pisząc mieli "glonaria". Jednak nie staram się udowadniać tego, że to kiepskie nawozy . Widzisz nawóz, to tylko jedna ze składowych pomagająca utrzymać zbiorniki w dobrej kondycji...resztę dopowiedz sobie sam, bo przecież akwarystą nie jesteś od wczoraj . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
we123er Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Nie, to zwykłe zbiorniki z oświetleniem do max 0.7w/l. z drobnicą na dnie, nie przesadzajmy że przy takim oświetleniu nie da się trzymać ryb. Są gatunki które lubią światło, no ale nie wat/l. Co do reszty, masz rację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vercynogetorix Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Używam i używałem, ale tylko dlatego że jeszcze mi zostały; muszę przyznać że zasugerowano mi kulki ferka (rosetta) i te są o niebo lepsze i mają dużo mniejszy wpływ na chemię wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts