AdamxM Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 Witam planuję kupić akwarium(180-200l) Nie mam zamiaru go zakupić kupić parę rybek nie mając o nich zielonego pojęcia i potem się zastanawiać czemu coś jest nie tak, nie jestem sadystą. Więc tak jako iż jestem w tej kwestii generalnie zielony proszę o podpowiedź: -Jakie gatunki i ilość mogę mieć owych rybek -Jakie rośliny i ozdoby mogę wstawić do szklanego pudełka -Zmiana wody i karmienie ryb -Wszystkie niezbędne sprzęty filtry itp. Czyli co muszę mieć do akwarium żeby rybki nie żyły w obozie zagłady +jakie gatunki się nie lubią Jak ktoś będzie chciał pomóc i napisze to o co proszę -człowieku jestem dłużnikiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 Proszę bardzo, lektura na wieczór http://forum.superakwarium.pl/topic/3510-zak%C5%82adanie-i-utrzymanie-akwarium-kompedium-wiedzy/ -Jakie gatunki i ilość mogę mieć owych rybek To jakie gatunki będziesz mógł mieć w akwarium będzie zależało od parametrów wody. Najpierw załóż akwarium, pozwól mu dojrzeć ( poczytaj o cyklu azotowym ), potem zbadaj parametry wody i wtedy będzie można dobierać obsadę. Oczywiście w razie jakichkolwiek wątpliwości zawsze możesz popytać na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamxM Posted December 22, 2014 Author Share Posted December 22, 2014 Proszę bardzo, lektura na wieczór http://forum.superakwarium.pl/topic/3510-zak%C5%82adanie-i-utrzymanie-akwarium-kompedium-wiedzy/ To jakie gatunki będziesz mógł mieć w akwarium będzie zależało od parametrów wody. Najpierw załóż akwarium, pozwól mu dojrzeć ( poczytaj o cyklu azotowym ), potem zbadaj parametry wody i wtedy będzie można dobierać obsadę. Oczywiście w razie jakichkolwiek wątpliwości zawsze możesz popytać na forum. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts