dkowalski88 Posted December 21, 2014 Share Posted December 21, 2014 (edited) Witam państwa serdecznie, jestem użytkownikiem akwarium 200 litrowego firmy Diversa, rozmiary akwarium 100x40x50. Dziwnie popękał silikon na łączeniach, jest to prawy przód oraz prawy tył akwarium. Sprzedawca poinformował mnie, iż nie mam czym się martwić, jednak mam stracha czy akwarium nie rozszczelni się. Akwarium jest nowe mam je dopiero 1 miesiąc. Bardzo proszę o pomoc. Edited December 21, 2014 by dkowalski88 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted December 21, 2014 Share Posted December 21, 2014 Diversa jest bardzo dobrą firmą i podchodzą do sprawy fachowo. Ja bym spróbowała zareklamować akwarium, z zaznaczeniem, że chcesz nowe, bo nie masz gdzie przełożyć/przechować ryb na czas rozpatrzenia reklamacji. Dziwne, że sprzedawca ci tego nie zaproponował. Jak się nie uda, pozostaje ci tylko samodzielne uzupełnienie w tym miejscu silikonu, lub czekanie czy akwarium się rozszczelni, czy nie, z nadzieją na to drugie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted December 21, 2014 Share Posted December 21, 2014 Co do reklamacji, to nie ma problemu. Nie dłużej niż trzy tygodnie i wraca szczelne. Z mojego doświadczenia na 25l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi6 Posted December 21, 2014 Share Posted December 21, 2014 Najpierw proponowałbym reklamacji bezpośrednio u producenta. Powinni wykazać się większą troską o klienta od przeciętnego pracownika sklepu zoologicznego. Jak to nic nie da to korzystać z ustawy konsumenckiej i kieruj reklamację do sprzedawcy. Pamiętaj że to oni pokrywają koszty demontażu i transportu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted December 21, 2014 Share Posted December 21, 2014 No tak, ale akwarium jest już zalane i podejrzewam, że także zarybione. Co zrobić z zawartością na czas reklamacji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi6 Posted December 21, 2014 Share Posted December 21, 2014 Czy zarybione, tego jeszcze nie wiemy, choć jest to bardzo prawdopodobne. Być może autor ma akwarium zastępcze (lub planuje za grosze kupić coś małego) albo ma skąd zdobyć. Być może reklamacja zakończy się wymianą od ręki, wtedy ryby do dużego wiaderka na krótką chwilę. Opcji jest wiele. Z drugiej strony jeśli akwarium zacznie przeciekać to problem z przechowaniem zawartości i tak wystąpi. Gdybanie nie ma sensu. Ja tylko doradzam złożenie reklamacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkowalski88 Posted December 21, 2014 Author Share Posted December 21, 2014 (edited) Czy zarybione, tego jeszcze nie wiemy, choć jest to bardzo prawdopodobne. Być może autor ma akwarium zastępcze (lub planuje za grosze kupić coś małego) albo ma skąd zdobyć. Być może reklamacja zakończy się wymianą od ręki, wtedy ryby do dużego wiaderka na krótką chwilę. Opcji jest wiele. Z drugiej strony jeśli akwarium zacznie przeciekać to problem z przechowaniem zawartości i tak wystąpi. Gdybanie nie ma sensu. Ja tylko doradzam złożenie reklamacji Witam, niestety akwarium jest już zalane. Edited December 21, 2014 by darekbart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted December 21, 2014 Share Posted December 21, 2014 niestety akwarium jest już zalane To, że zalane to widzimy. Pytanie, czy są tam ryby, czy jeszcze akwarium dojrzewa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkowalski88 Posted December 21, 2014 Author Share Posted December 21, 2014 To, że zalane to widzimy. Pytanie, czy są tam ryby, czy jeszcze akwarium dojrzewa? Akwarium dojrzewa , napisałem w tej sprawie do sklepu który mi sprzedał i gościu napisał, że jeśli nie cieknie to mam się nie bać ,napisałem również do diversy i jutro jeszcze zadzwonię do nich i dowiem się co i jak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 Jak ten gościu w sklepie jest taki pewny tego co mówi, to ja bym zażądała tego od niego na piśmie Jak się jednak akwarium rozszczelni, to on za to "beknie" Jak nie weźmie na siebie tej odpowiedzialności to niech załatwi ci tą reklamację. Łaski nie robi Ale w sumie dobrze, że bezpośrednio do Diversy "uderzyłeś". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 Przecież spoina jest ok. To tylko fuga (która de facto została chyba nałożona po klejeniu akwarium) nie jest idealnie spojona w winklu.Nie ma co się przejmować moim zdaniem. Tym bardziej, że od frontu zbiornik wygląda normalnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts