Kirysio123 Posted December 20, 2014 Share Posted December 20, 2014 Witam! Od założenia mojego małego krewetkarium na ziemi ogrodowej (mieszanka torfów) minęło ok. 2 tygodni, roślinki po wsadzeniu w ziemię zaczęły pięknie rosnąć, już je przycinałem. Więc postanowiłem do 96 też zastosować ziemię, chcę zostawić piasek, i ty nasunęło mi się pytanie, czy dało by się mieć podłoże z ziemią, oraz piaskiem kwarcowym? Myślę nad czymś takim: (od dołu) -Ziemia -siatka -żwir -piasek Co o tym myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil123 Posted December 20, 2014 Share Posted December 20, 2014 Nie wystarczyłaby sama ziemia i na nią piasek? Po co tyle kombinować. Daj warstwę piasku na tyle grubą, aby ryby kopiące się nie dokopały, ale nie za grubą, aby rośliny nie miały do niej utrudnionego dostępu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MłodyAkwa Posted December 20, 2014 Share Posted December 20, 2014 (edited) Ja mam ziemie w 112l i na to piasek kwarcowy bez żadnych siatek Edited December 20, 2014 by MłodyAkwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawW Posted December 20, 2014 Share Posted December 20, 2014 Żwir i tak będzie na samej górze po jakimś czasie. Wysłane z mojego Xperia Z2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirysio123 Posted December 20, 2014 Author Share Posted December 20, 2014 Dzięki za odpowiedzi, dam ziemię, siatkę i na to piasek. Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyho39 Posted December 20, 2014 Share Posted December 20, 2014 (edited) Daj sobie spokój z mieszkaniem piasku ze żwirem. Piasek przesypie się przez warstwę żwiru i żwir pozostanie na wierzchu. Dałbym sobie spokój też z siatką . Uważać tylko trochę będzie trzeba przy przesadzanie roślin by ziemia nie poszła do słupa wody. W czasie jak pisałem widzę ,że mnie uprzedzono. Edited December 20, 2014 by psyho39 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts