Adamu Posted December 19, 2014 Share Posted December 19, 2014 Witam, Jeżeli było już gdzieś to proszę mnie uświadomić linkiem bo poszukać nie dałem rady (a wujek google też nie daje konkretnej odpowiedzi). Pytanie dość trywialne ale wolę się upewnić. Chodzi o zapisy dawkowania preparatów. Często podaje się tam miary "łyżeczka" albo "łyżka stołowa". Rozumiem, że chodzi o płaskie miarki a nie kopiaste? Dusiło mnie to już długo:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted December 19, 2014 Share Posted December 19, 2014 Preparaty w płynie - to oczywiste, że płaska, pełna lyżka/łyżeczka. Kopiastej się nie da zrobić Substancje sypkie (preparaty w proszku, sól) łyżka/łyżeczka pełna, nie ubita, nie równana specjalnie na płasko. Proszek ma wypełniać miarkę po brzegi, ale bez górki, kopki itp. Prościej nie potrafię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamu Posted December 19, 2014 Author Share Posted December 19, 2014 Prościej nie potrafię W płynie to oczywiste. Dzięki:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts