Wojciech Mrugalski Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Witam. Jestem nowy na tym forum myśle że w dobrym miejscu zamieszczam post ale mam bardzo poważną sprawe a mianowicie. Posiadam akwarium 30-litrowe urządziłem odczekałem wszystko było pod kontrolą więc zakupiłem 2 piękne samice bojownika oraz samca. wszystko było ładnie ale od kilku dni bojownik tworzył gniazdo ja nie wiem czy dobrze robiąc bezczelnie wsadziłem łape w celu wyciągnięcia tej hmm piany można tak nazwać. bojownik wygląda coraz gorzej jego płetwy są jakby ,,poszarpane,, nie wiem co robić mizernieje i jeśli tak będzie to niestety będę musiał go pożegnac.. może macie jakieś pomysły ? .. A ponadto od samego początku nie widze jak rybki jedzą zwyczajnie jedzą tylko przy zgaszonym świetle da sięcoś z tym zrobić ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 http://forum.superakwarium.pl/topic/45365-bojownik-wspania%C5%82y-betta-splendens/ Polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Mrugalski Posted December 16, 2014 Author Share Posted December 16, 2014 http://forum.superakwarium.pl/topic/45365-bojownik-wspania%C5%82y-betta-splendens/ Polecam. Kolego dziękuje ale to chyba nie tyczy się mojego pytania ;] A z tym forum się zapoznałem ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Nie? A mi się wydawało, że trzymanie haremu bojownika w za małym akwarium kończy się tak jak u Ciebie: samiec zostaje zdemolowany przez samice... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Mrugalski Posted December 16, 2014 Author Share Posted December 16, 2014 Kolego wszystko da się napisać w jakiś miły sposób ale dziękuje za podpowiedź coś z tym zrobie ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 (edited) Za małe akwarium na tyle bojowników.Miło i zwięźle. Temat rozwiązany, zamykam. Na przyszłość zakładaj tematy w odpowiednich działach. Edited December 17, 2014 by nemo130 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts