NemoX Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Witam, chciałbym jakoś "zaśmiecić" przód mojego akwarium BW i chciałbym się dowiedzieć czy mogę iść do lasu albo nad jezioro i urwać małe gałązki olchy te przy których są szyszki i rzucić do akwarium? Spreparować jak? Wygotować w soli? Wysuszyć w piekarniku; w ilu stopniach? I w jakiej kolejności preparować suszyć czy gotować? Podaje link do wielkości gałązek które chcę pozyskać są bardzo małe dlatego moje wątpliwości. (wiem, że te nie są od olchy). http://2.bp.blogspot.com/-zOpmfYhSACo/UwOmam2HrVI/AAAAAAAAKUo/DKrKjcLEeJU/s1600/DSCN7096.JPG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil123 Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Ja takie tylko parzyłem wrzątkiem i nie pleśniały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krewetek01 Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Zawsze warto jednak trochę pogotować w soli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick1234 Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Ja szyszki gotuje w garnku, potem przelewam zimną wodą , tak samo z patyczkami i liśćmi dębu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts