Coolfon1988 Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 Mam już problemy z filtrem multikani 800 , gdzieś na skręceniu kubełka przecieka i przymierzam się do zmiany na inny zewnętrzny do akwarium 95 litrów i obsady 2 ramirez , 6 kirysków i ławicy z 15 sztuk . Jakiś tani najlepiej . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirysio123 Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 W multikani są chyba uszczelki, spróbuj uszczelnić. Szkoda wymieniać filtru, jeżeli można spróbować naprawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted December 9, 2014 Author Share Posted December 9, 2014 (edited) Na_razie uszczelniłem go dużą dawką sylikonu i chodzi . Uszczelki ? Chyba tylko jak łączy się kilka modułów, a ja mam jeden i jak pamiętam, to uszczelki nie było . Pisownia. Ile razy trzeba Cię upominać, żebyś zaczął pisać poprawnie? Edited December 9, 2014 by andy102 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bamse Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 (edited) Musisz mieć na słoiczku zaraz pod gwintem uszczelkę. Może się wyrobiła i trzeba mocniej dokręcić. Inna opcja, to źle na gwint trafiło zamknięcie, bo to się zdarza. Edited December 9, 2014 by andy102 Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted December 10, 2014 Author Share Posted December 10, 2014 (edited) No dobra, spróbuję jak wydajność spadnie . A tak, to jaki by był dobry filtr dla Mnie ? Edited December 10, 2014 by andy102 Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miniu Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 [...[A tak, to jaki by był dobry filtr dla Mnie ? Aquael FZN2 na przykład. Niezła, cicha kaskada w rozsądnej cenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted December 11, 2014 Author Share Posted December 11, 2014 Tylko zewnętrzny . Kaskada Mi się nie zmieści między ścianą a akwarium i posiadam belkę , więc na bocznej też się nie da . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts