Kendai Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 Mam akwa 60l, chcę aby w nim były ryby, które nie muszą mieć roślin czyli same kamienie tak jak w malawi wiem, że akwa za małe na kilka pyszczaków ale np. jeden yellow lub saulosi by się zmieścił czy nie ? Miałbym go samego w tym akwarium, nie proponujcie muszlowców bo są białę i nudne... jestem otwarty na inne propozycje ale muszą być ryby nie potrzebujące roślin i kolorowe, powiedzcie czy jeden pyszczak saulosi lub yellow by był dobry lub pielęgnica zebra? Pozdrawiam i dziękuję Kendai Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 jeden yellow lub saulosi by się zmieścił czy nie ? Zmieści się i 20ścia . Ale my mamy zapewniać odpowiednie warunki rybom, tak więc rozsądne by było zrezygnować z tych ryb . nie proponujcie muszlowców bo są białę i nudne... Białe ? Widać nie miałeś i widziałeś tylko w zoologu .Nudne? Widać, że nie miałeś x2Jakie masz parametry wody? JAkie wymiary ma to 60L? Jaka filtracja? Jakie dekoracje? Jakie podłoże? Jakie oświetlenie?Bez tego nie ma co proponować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kendai Posted December 7, 2014 Author Share Posted December 7, 2014 Jakie masz parametry wody? JAkie wymiary ma to 60L? Jaka filtracja? Jakie dekoracje? Jakie podłoże? Jakie oświetlenie? ph-7,5 gH-20' wymiary 60x30x30h filtr wew. 600l/h dekoracje kamienie, mam jeszcze korzeń ale nie w akwa tylko w szafce podłoże piasek kwarcowy taki z OBI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 Przy takich parametrach to nic tylko dorzucać muszle i myśleć właśnie o muszlowcach. Ale skoro są takie białe i nudne to proponuje zakup kationitu/ filtra RO i ogarniecie niższych twardości bo przy obecnych wiele nie zdziałasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kendai Posted December 7, 2014 Author Share Posted December 7, 2014 a jednemu pyszczakowi lub zebrze było by źle? a jeden welon ? on roślin chyba nie potrzebuje bo je zjada jak pyszczaki więc ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 Kendai, zadajesz durne pytania bo odpowiedź możesz znaleźć w... pare sekund?NIE. Żadne z powyższych ryb nie nadają się do tego akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kendai Posted December 7, 2014 Author Share Posted December 7, 2014 (edited) a jeśli udało by się zmniejszyć parametry to mogę welona ? Pisownia! Edited December 17, 2014 by nemo130 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 Kendai, zadajesz durne pytania bo odpowiedź możesz znaleźć w... pare sekund? NIE. Żadne z powyższych ryb nie nadają się do tego akwarium. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 Kendai, zanim zadasz kolejne pytanie. Pomyśl, poszukaj, przeczytaj i jeszcze raz przemyśl... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kendai Posted December 7, 2014 Author Share Posted December 7, 2014 jestem początkującym i chcę wiedzieć aby nie popełnić błędu gdy się pytamy źle a jak się wystawia na ocenia zbiornik to krzyk bo obsada zła.... @pley więc jakiego muszlowca? To, że jesteś początkującym, nie rozlicza Cię z tego, żeby przed zadanym pytaniem, choć zajrzeć do netu i poczytać o podstawowych wymaganiach ryb, które Cię interesują. Wszystkim byłoby łatwiej i przyjemniej... /andy102 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 1+1 ExLamprologus brevis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kendai Posted December 8, 2014 Author Share Posted December 8, 2014 (edited) Pley, a jakieś inne rybcie? Sorki, ale nie mogę się zdecydować, a nie wiem jakie ryby mogą być bez roślin z samymi kamieniami. :/ Edited December 8, 2014 by andy102 Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts