daroo123 Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 Siema, do głowy przyszedł mi pomysł żeby dodać piasek w jakąś częś akwarium. Na zdjęciu czerwonymi kreskami zaznaczyłem gdzie chciałbym aby on był. Teraz takie sobie pytanie, czy dobrze by było oddzielić piasek od kamyczków kawałkiem szyby, tak jak są te czerwone linie tylko po całej długości wyznaczonego miejsca, aby nie wymieszał się z kamykami ? Szyba nie będzie wystawała więcej niż podłoże. A przy okazji zetrę tą szybę, żeby nie była ostra. Drugie moje pytanie brzmi, czy po oddzieleniu szybą kamyczki, które już tam są będzie można zabrać a w miejsce ich sypnąć piasek ? Czy piasek nie zaburzy wody,nie stanie się ona mętna ? Robię to z powodu iż piskorek najczęściej pływa w tym miejscu a wiem że te podłoże co jest nie odpowiada mu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi6 Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 Patenty z szybkami stosowało się ponad 20 lat temu A nie lepiej i łatwiej wymienić całe podłoże na piach? U siebie nie zauważyłem mętnej wody. W galeriach u innych również nie. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daroo123 Posted December 7, 2014 Author Share Posted December 7, 2014 To czym by to oddzielić ? Całego podłoża nie chcę wymieniać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 Nie ma co kombinować. Wymień cały ten dziadowy bazalt na porządny piaseczek z OBI/ Leroy Merlin. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga009 Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 Ja mam piach w akwarium. Woda czysta, a kosztował tylko 9.99 zł w OBI. Zamień ten bazalt na piach to zrobi dobrze i roslinom i rybom jak masz denne lub pielęgniczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts