Gloster Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 Witam. Mam dylemat pomiędzy Aquael Multikani 800 i Aquael FZN-3. Który filtr wybrać do kostki o wymiarach 40x40x40? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawW Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 (edited) Ja polecę Ci Multikani. Mam FZN-3 jest dosyć głośny- to minus a plus to że ma dwa spore kosze na media biologiczne. A jeszcze z minusów FZN-3, to musisz mieć drugi filtr jako mechanik, np. U mnie Aquael MiniPlus. Wysłane z mojego Xperia Z2 przy użyciu Tapatalka Edited December 3, 2014 by DawW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 Ja poleciłbym Ci Minikani120 u mnie w kostce 30x30x35 chodzi na 50-60% no i ma cztery kosze na media filtracyjne (4l). Nie używałem filtrów które wypisałeś dlatego na ich temat się nie wypowiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gloster Posted December 3, 2014 Author Share Posted December 3, 2014 Minikani 120 ma regulację przepływu? Chyba się na niego zdecyduję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 Tak ma regulacje przepływu. Jedyny minus moim zdaniem to pierwsze zalewane i uruchamianie w momencie jak chcesz mieć podłączony filtr z pompą poza akwarium (ja mam tak właśnie oodlaczony) no ale nie jest to niemożliwe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gloster Posted December 4, 2014 Author Share Posted December 4, 2014 Czyli bez problemu mogę podłączyć pompę poza akwarium obok filtra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 (edited) Pompę można zarówno podłączyć na wężu wlotowym wewnątrz akwarium. W tej warsji pompa bez problemu się zalewa bo wiadomo jest pod wodą i jest zupełnie cicha. Minusem za to jest to że zajmuje miejsce w akwa no i może się szybciej zabrudzić. Można również zamontować pompę na wężu wylotowym i umieścić ją poza akwa no i wtedy jest minimalnie słyszalna (oczywiście trzeba dobrze odpowietrzyć filtr, żeby nie buczało ) no ale się nie zabrudzi. Zerknij na youtubie sa filmiki z wyjaśnionymi sposobami montażu. Edited December 4, 2014 by Aisulim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gloster Posted December 4, 2014 Author Share Posted December 4, 2014 Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts