przemx23 Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Witam Jaki byscie mogli polecić filtr kaskadowy do akwarium 63l? Zależy mi przede wszystkim na skuteczności oraz cichej pracy. Myślałem o FZN-2, ale nie wiem czy nie za mocny na taki zbiornik i podobno przy przykręconym przepływie nie jest już tak cichy. Akwarium roślinne, obsada jeszcze nie pewna, jakieś 1-3 większe ryby (boownik lub ramirezki lub gupiki) + jakieś stadko 8-10 ryb + coś na dno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 FZN-2 jest dobry po przykręceniu do 25l, ale w 63l też się świetnie sprawdzi. Połowę daj gąbki, a połowę ceramiki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemx23 Posted December 3, 2014 Author Share Posted December 3, 2014 Ktoś jeszcze może wyrazić swoja opinię? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 To dobry filtr jest, przemyślana konstrukcja, nie jakiś tam chińczyk. Co do głośności, to czasem pokrywa może wpadać w rezonans (i wtedy go zaczyna być słychać), ale wystarczy nią poruszyć czy docisnąć i znów jest błoga cisza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts