Adamu Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 (edited) Witam. Zbiornik 60*30*30 [54l] Opisany w temacie sygnatury. Zmiana dotyczy filtracji oraz ubytków w obsadzie. Obecny filtr to Minikani 120 Aquael z deszczownicą wzdłuż prawie całej długości tylnej ścianki. Skierowana do przodu. Filtr pracuje trochę ponad tydzień. Wkłady to Gąbka+wata perłowa, zeolit, 2x ceramika. Podmieniam 5l wody co drugi dzień by uniknąć podtrucia. Zbiornik (poza filtrem) ma już 3 miesiące (wymiana podłoża + stara woda jakieś 3 tygodnie temu). pH 7 NO3 ok25 NO2 0 PO4 1-1,2 KH 6-10 GH 7-14 Obecnie temperatura to 23C Twardość mierzona paskami. Generalnie parametry są elastyczne bo mam dostęp do RO (obecnie mieszam 1/1 z kranówką). Da się dopasować. Obsada to krewetki RC, Amano oraz Kiryski Lamparcie. Były Innesa ale poszły do większego zbiornika. W związku z tym pytanie. Jakie fajne rybki można by dołożyć do obecnej obsady? Mam czas by zmienić trochę warunki w akwarium bo i tak nie dodam nic więcej puki filtr nie "dojdzie". Myślałem o Danio Perłowym... Najważniejsze byłby usposobienie ryb, idealnie byłoby, gdyby miały charakter pacyfistyczny tak jak kiryski:) Niegroźne dla narybku krewetek itp... Edited November 26, 2014 by Adamu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts