Aga009 Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 (edited) Akwarium 45x20x25Oświetlenie 11W 13hObsada bojownik i krewetki Red RiliRośliny onowodek kędzierzawy, limnofilia bezszypułkowa, mech jawajski, zwartka Becketta, microzorium oskrzydloneNawozy micro 5ml/tydz. macro 1ml/doba carbo 1ml/doba Co2Podłoże żwirek 1-3 mm i ziemiaOzdoby liść ketapangu, laska cynamonu, liście dębuPodmiany 20%/tydzParametry GH - 10 KH - 5 ph - 7,0 NO3 - 10 NO2 - 0Filtracja Aquael Fan-1 plus 320/hRośliny wyglądają trochę marnie. Nie rosną za bardzo, nie są intensywnje zielone i nie mają pięknych liści. Jak poprawić ich stan ? Edited November 22, 2014 by andy102 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi6 Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 (edited) Opisz zbiornik zgodnie ze schematem. Wydaje mi się (niech to spece zweryfikują) że za długo świecisz i za dużo W/L. Edited November 22, 2014 by zibi6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bleher71 Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Według mnie problem tkwi w oświetlaniu,ta świetlówka ma dziwnie żółtawy kolor, być może też za długo trwa "dzień" w twoim akwa. To jest moja opinia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korek Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 (edited) Coś nie tak z twoim oświetleniem. Zmniejsz moc i długość naświetlania akwarium Pierwszy post i z miejsca upomnienie. Pisanie tego co już zostało napisane, jest to łamanie regulaminu forum, który akceptowałeś podczas rejestracji. /darekbart Edited December 12, 2014 by darekbart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts