Seba111 Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 Witam mam ta grzałkę kupiona 30.12.2013 i mam z nią problem bodajże od 2 tygodni nie potrafi nagrzać akwarium 300 l , temp ustawiona na niej na 27 stopni a w akwarium zaledwie 21 , niby cały czas grzeje bo się świeci ale lampka słabo się świeci .. i nie grzeje , a wcześniej to godzinka i już nagrzane .. Jaka może być przyczyna tego ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekbart Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 Najlepiej sprawdź ręką czy rzeczywiście grzeje. Słabe grzanie, przyczyn może być wiele, najprawdopodobniej się "skończyła", jakaś wadliwa była. Wymiana na nową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba111 Posted November 22, 2014 Author Share Posted November 22, 2014 Wie ktoś może ile dostaje się gwarancji na taka grzałkę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 Czy pokrętło termostatu znajduje się pod wodą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba111 Posted November 22, 2014 Author Share Posted November 22, 2014 Trochę wystaje , tak jak było narysowane w instrukcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 Zalewanie pokrętła termostatu skraca żywotność grzałki.W termostacie osadza się wtedy kamień.U mnie w każdym zbiorniku grzałka nie jest do końca zanurzona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba111 Posted November 22, 2014 Author Share Posted November 22, 2014 Ten cały "grzybek " jest na wierzchu i jest zanurzona do tej kreski falowanej . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 (edited) Sprawdź ją w jakimś mniejszym pojemniku.Proponowałbym podłączyć ją w wiadrze.Pobaw się tym pokrętłem. Może faktycznie kamień tam osiadł. Edited November 22, 2014 by locdog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba111 Posted November 22, 2014 Author Share Posted November 22, 2014 Ok dzięki wielkie , kurde no szkoda myślałem , że kupię lepszą grzałkę i pożyje trochę... Jutro spróbuję z tym wiadrem i odezwę się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts