MłodyAkwa Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 Witam. Od ponad 4 miesięcy mam akwarium 112l i nawet nie jestem pewny jakie są tu roślinki. Roślinki niestety w opłakanym stanie pochodzą z niezadbanego akwarium znajomego który likwidował baniak ale kondycje u mnie złapały :D 1). 2). Cabomba ? 3). Hygrophila Zmienna ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick1234 Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 1. Mi wygląda na ludwigę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MłodyAkwa Posted November 17, 2014 Author Share Posted November 17, 2014 Na 3 zdjęciu na dole jest tam jeszcze jedna roślinka a dokładnie 4 też nazwy nie znam ale w sumie z niej chyba nic nie będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 Myślę, że: 1 Ludwigia repens 2 Cabomba caroliniana 3 Hygrophila difformis i to małe Hedyotis salzmanii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MłodyAkwa Posted November 17, 2014 Author Share Posted November 17, 2014 To małe bardziej przypominało Rotale ale tylko przypominało bo nawet dawno temu pamietam jak znajomy ją miał na początku gdy akwarium zakładał a do mnie trafiła gnijąca tylko te 4 zostawiłem bo były takie NAWET i coś zaczyna puszczać powoli :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts