Murzyn2000 Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 Siema, ostatnio zrobiłem własnoręcznie 2 kokosy do akwarium, oczywiście spreparowane trafiły do akwarium. Ten sposób wziołem z kanału ,,Mokre łapsa TV''. Moje pytanie jest następujące: -Czy woda od kokosów nie będzie zbyt kwaśna? Jakie ryby z poniższych lubią kwaśną wode: -Gurami dwuplame -skalary -gupiki -pleco -brzanki mszyste -kiryski spiżowe -sumik nakrapiany (te ryby mam w akwa) Bym jeszcze prośił o napisanie co daję taki kokos, zmienia jakieś parametry wody czy coś podobnego. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 Kokos Ci nie zmieni parametrów wody .W ogóle badasz wodę? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 Ja dodam tylko, żebyś nie oglądał w/w "jutubera". Gość wiedzą nie powala. Skąd info o tym, ze kokos zmieni parametry wody? Od tego gościa? xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murzyn2000 Posted November 15, 2014 Author Share Posted November 15, 2014 No pisał w kom że może trochę Ph obniżyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 Musiałbyś całe akwarium kokosami zawalić, aby Ci pH od tego drgnęło. Tutaj widać jego "wiedzę". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murzyn2000 Posted November 15, 2014 Author Share Posted November 15, 2014 A zakwasza wodę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 Murzyn, proszę Cię sięgnij do normalnych źródeł, a nie do takich youtuberów. Twoja obsada i wiedza wymagają wielkich zmian i popraw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 A zakwasza wodę? Odpowiem pytaniem na pytanie: Od czego zależy zakwaszanie wody (jakie parametry na to wpływają)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murzyn2000 Posted November 15, 2014 Author Share Posted November 15, 2014 Ja tylko piszę i się pytam. 50 sekunda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts