arwe19 Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 (edited) Witam, jestem tutaj nowy więc witam serdecznie. Zbiornik około 140L, obudowa na zamówienie. Filtracja Aquael versamax fzn3, temp 25-26 stopni. Nawożenie dajana proflor, bimbrownia. Działa około miesiąca. Miałem wcześniej styczność, ale z malutkimi zbiornikami oraz akwarium morskim. Co myślicie o obsadzie 5 kirysów pstrych, 5 gupików, harem gurami dwuplamisty, 2 gurami całujące. Kuzyn dał mi na przetrzymanie parę skalarów, dojrzałą i skojarzoną. Wiem że są za duże, ale on ma problemy z zbiornikiem, więc w obawie o śmierć tymczasowo przesiadują u mnie. Co lepsze samica złożyła ikrę po kilku dniach w moim zbiorniku. Po ustabilizowaniu jego 250L wrócą do niego.Mam pytanie o obsadę, którą wymieniłem, o identyfikację roślin które rozpoznacie na fotkach, oraz ogólną ocenę akwarium. Dwutlenek dozuje od około tygodnia, podmiany tyle co wyparuje. Pozdrawiam. Aha testy przeprowadziłem w zoologu i wyniki są jak na miesiąc obiegu bardzo dobre. Zdjęcia mogą sugerować mętną wodę ale jest krystaliczna. PRZEPRASZAM ALE TAPATALK STRASZNIE NAMIESZAŁ. Edited November 13, 2014 by andy102 Pisownia: 6.1. Wymagane jest dbanie o poprawność gramatyczną i ortograficzną wypowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibrachim12 Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Dla kirysków powinien być piach. Zasadź więcej roślin!! Jakie są parametry wody ph, gh, kh, no2, no3? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts