Tyrr Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Witam Wszystkich forumowiczów chciałbym wam zaprezentować moją prywatną galerię akwarystyczną. Większość zbiorników jest prowadzona w stylu LT, wszystkie oparte są na substracie z ziemi ogrodowej, oświetlenie nie przekracza 0,35 w/l, nawożę jedynie najmniejszy dwa zbiorniki, 25 l (solami potas, azot, żelazo, mikro oraz co2 w płynie) oraz 60l (na półce z 4 zbiornikami ten najbardziej zielony, solami potasu oraz azotu). <iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/Pgie5OOfpgo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibrachim12 Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 Gratuluje pięknych akwariów. Też mam ”LT”, słabe oświetlenie i mi rośliny dobrze rosną. Nie mam tylko ziemi ogrodowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sevek Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 Dla mnie to niewiele widać. Baniaki wyglądają na małe, a to najmniejsze strasznie przerybione. Weź to opisz jak wszyscy i wyrzuć kubek po kefirze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyrr Posted December 10, 2014 Author Share Posted December 10, 2014 Zbiorniki rzeczywiście nie są zbyt dużych rozmiarów największe akwarium ma 100l najmniejsze 25l, pozostałe 50-60l, przerobiony zbiornik jest zapełniony tymczasowo rybkami które już zamieszkały w 100l. Kubek po kefirze ma na celu testowanie podłoża, jest tam kilka takich prowizorycznych doniczek, jedne z ziemią, druga z pałeczkami nawozowymi, trzecia z kulkami gliniano torfowymi, chce sprawdzić różnicę we wzroście roślin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts