seba11645 Posted November 3, 2014 Share Posted November 3, 2014 Witam... Mam pytanie..Zacznę od początku...Sprzedaje swoje 112l akwarium z całym sprzętem i zmieniam na 50l akwarium...I mam problem, bo jeden facet przychodzi odebrać to większe akwarium dzisiaj a jutro ma przyjechać to mniejsze... Ale mam problem, bo przełożyłem je do 15 l akwarium z filtrem i roślinami, ale mam problem, bo nie mam grzałki.I nie wiem czy krewetki wytrzymają całą noc i cały dzień, boję się, że wszystkie zdechną...Proszę o pomoc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik99 Posted November 3, 2014 Share Posted November 3, 2014 Temperatura nie powinna być problemem, ja trzymam swoje bez grzałki i mnożą się na potęgę. Martwiłbym się raczej o to czy przeżyją bez dojrzałej wody, bo to 15 litrów może być za mało żeby je wpuszczać od razu. (Chyba że masz zostawione więcej wody ze 112stki tylko że nie napisałeś) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba11645 Posted November 3, 2014 Author Share Posted November 3, 2014 Tak.. wode z dużego akwarium przelalem prosto do tego małego akwarium.. Wysyłane z mojego Desire HD za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik99 Posted November 3, 2014 Share Posted November 3, 2014 Ale to 15 litrów to jednak trochę mało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba11645 Posted November 3, 2014 Author Share Posted November 3, 2014 To tylko na jeden dzień.. Wysyłane z mojego Desire HD za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted November 3, 2014 Share Posted November 3, 2014 (edited) Dadzą radę bez grzałki o ile masz temp. powyżej 12C. Oczywiście mówimy tu o 1 dniu, nie o hodowli w takiej temp. Edited November 3, 2014 by Sławek121 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted November 3, 2014 Share Posted November 3, 2014 (edited) Niektórzy hodują i w temperaturze 15-16°C.Dłużej wtedy samice noszą jajka i z miotu wychodzi więcej samic. Edited November 3, 2014 by locdog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorniczy Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Ja nie posiadam grzałki w swoim krewetkarium tylko że mam ciepło w domu ( w graniach 20-21 st C ) + oświetlenie daje mi 22-23 st C i nie mam problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts