xiviss Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 (edited) Witam, niedawno u mojej samiczki mieczyka (mieczyczki? ) zauważyłem dziwną wypustkę, małą okrągłą narośl, to coś ma kształt małej kulki i znajduje się niedaleko odbytu ryby. Ryba ma już dość spory brzuch... czyżby to "coś" było zwiastunem nadchodzącego porodu? Dodam że ta "narośl" pojawiła się w ciągu mniej niż jednego dnia. Tematy zakładaj w odpowiednich działach. Przenoszę. /darekbart Edited October 30, 2014 by darekbart Link to comment Share on other sites More sharing options...
GupikBlue Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 (edited) Temat napisałeś wczoraj - masz już narybek mieczyka ? Jak nie to twoja rybka mogła się zwyczajnie wypróżniać. Jeśli tak to masz już odpowiedź. Edited October 30, 2014 by GupikBlue Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekbart Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 zauważyłem dziwną wypustkę, małą okrągłą narośl, to coś ma kształt małej kulki i znajduje się niedaleko odbytu ryby. Ryba ma już dość spory brzuch Dodam że ta "narośl" pojawiła się w ciągu mniej niż jednego dnia. Przydałyby się jakieś zdjęcia, to mogą być również objawy choroby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiviss Posted October 31, 2014 Author Share Posted October 31, 2014 Dzisiaj z rana jak zajrzałem do akwa to ryba tej kulki już nie miała, napewno nie rodziła bo siedziała w kotniu, a ryb brak. . Nie mam pojęcia co to mogło być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GupikBlue Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 mogła się zwyczajnie wypróżniać - no to to, albo jak napisał darekbart, czyli jakaś choroba (może ...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiviss Posted November 1, 2014 Author Share Posted November 1, 2014 Ryba padła niestety, ale cały temat jest założony w dziale pytania początkującego akwarysty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz się z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts