Adamu Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Pytanie może trywialne ale wolę zapytać... czy mogę zasadzić żabienicę w gąszcz nurzańca lub obsadzić ją właśnie nurzańcem? W podłożu kulki a światło 24w na 54l (0,44w/L). Ewentualnie czy zamiast nurzańca można żabienicę obsadzić wkoło Bacopą? Pytam bo mam już mało miejsca w zbiorniku a mogę dostać piękną żabienicę (nie wiem jaka odmiana, obecnie niska, ciemne liście w "moro" - ciapki, wygląda super). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawW Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 (edited) A może mówisz o Echinodorus Ozelot?Moim zdaniem i to i to pasuje. Pamiętaj tylko, że Żabienice mają mocno rozwinięty system korzeniowy i może zabierać odżywkę innej roślinie. Zadbaj o pożywienie w podłoże (kulki, tak jak pisałeś powinno być ok) Edited October 29, 2014 by DawW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts