Duśka Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Witam , po dłuższej przerwie powracam do was z pytaniem. Co to za roślinka na ostatnim planie i jak ją posadzić ? Warstwa żwiru ma 5-6 cm tak jak widać na zdjęciu. Nie mogę posadzić rośliny luźno tzn. gałązka po gałązce , bo po chwili wszystko mi wylatuje i pływa po całym akwarium. Na chwilę obecną wsadziłam to w wacie , która była w koszyczku. ( wata dokładnie wypłukana i oczyszczona ) Czy tak wsadzone gałązki w wacie mogą tak zostać ? W tym akwarium nie ma żadnych ryb/krewetek i nie będzie jest to tylko akwarium roślinne. (testowe) Przepraszam za jakość zdjęć ... robione telefonem. Roślina : Wata : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duśka Posted September 8, 2014 Author Share Posted September 8, 2014 Odświeżam temat . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miniu Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Wygląda mi trochę na emers rotali albo bacopy - niech jakiś spec się jeszcze wypowie. Jedno jest pewne - absolutnie nie sadzi się żadnych roślin w wacie. Wypakuj roślinę jak najszybciej z waty i zasadź bezpośrednio w żwirze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Myślę, że to Bacopa monnieri z in-vitro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duśka Posted September 9, 2014 Author Share Posted September 9, 2014 Dzięki za odpowiedź. Z waty wyciągnęłam i jakoś posadziłam ale szału ni ma ... Temat można zamknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts