znayper Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 (edited) Witam. Tak jak w temacie jestem po burzeniu ściany w której zamontowałem swój nowy baniak 200 litrowy 100x50x40 z czego 50 to wysokość. Podłoże ziemia ogrodowa przysypana żwirkiem o granulacji 3mm . Oświetlenie 2xT5 39w power glo i aua glo dodatkowo 2xLed 60cm 10W o mocy ok.1200lumenów 6500K. Akwarium jest po przemianie azotowej i zaczynam modyfikację roślinności. Może ma ktoś jakieś propozycje co do kompozycji roślinności aby baniaczek fajnie wyglądał z trzech stron ) Edit Dodaje parametry mojej wody walczę z niedoborem NO3 czego efektem są zielenice- tak mi się wydaje. Światło włączone przez 10 godz. Dodatkowo podaje CO2 z butli przez ceramikę. Ph- 7.2 Kh-11 Gh-15 PO4-0,25 NO2-0 NO3-0 Edited September 6, 2014 by Luna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
znayper Posted July 28, 2015 Author Share Posted July 28, 2015 (edited) Jak widać rośliny na ziemi ogrodowej nawet ładnie sobie rosły. Nie miałem żadnych problemów z glonami akwarium było stabilne. Jeżeli miałbym stawiać kolejne akwarium roślinne na pewno zrobiłbym to na ziemi ogrodowej (takiej najzwyklejszej ze sklepu b....a) Jak znajdę inne fotki to wrzucę Załączone foto to akwarium po około trzech miesiącach od zalania. Później znacznie się zaczerwieniło. Piszę w czasie przeszłym, ponieważ pewnego dnia coś mnie tknęło na wielkie zmiany. Z całości pozostało samo szkło choć musiało zostać przerobione. Obecnie w tym miejscu stoi akwarium morskie. Edited July 28, 2015 by znayper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaniakMaster Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 To chyba nie ten dział A akwarium bardzo ładne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts