MichaSx Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Wymiary: długość 70cm, wysokość 34cm, szerokość 27cm Flora: Anubias lanceolata, Acorus gramineus, Echindorus Red Rock, Echindorus Pelcidus Fauna: 1+1 Laetacara curviceps, 7x Hyphessobrycon flammeus, 7x Paracheirodon innesi 6x Corydoras aeneus Oświetlenie: 14w+8w Filtracja: Aquael turbo filter 500 Wystrój: Kamienie Podłoże: Piasek kwarcowy Jakieś zastrzeżenia co do obsady? Zdjęcia wrzucę pod wieczór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 (edited) Jakie parametry wody? Bez ich znajomości trudno cokolwiek napisać. Ktoś Tobie doradzał taką obsadę, czy koncepcja własnego autorstwa? Tak z ciekawości... Edited September 4, 2014 by andy102 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichaSx Posted September 5, 2014 Author Share Posted September 5, 2014 Obsadę wybierałem sam, z parametrów wody znam tylko pH, jest to mianowicie 6,5. Zamiast piasku kwarcowego jest podłoże z lawy wulkanicznej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miniu Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 [...]znam tylko pH, jest to mianowicie 6,5[...] Inne parametry są konieczne, jeżeli nie masz możliwości zrobić testów to na stronie wodociągów masz pełen wykaz. [...]Zamiast piasku kwarcowego jest podłoże z lawy wulkanicznej Pielęgnice potrzebują piasku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichaSx Posted September 5, 2014 Author Share Posted September 5, 2014 Podłoże jest dość drobne, a parametrów nie mogę znaleźć.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miniu Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 (edited) Podłoże jest dość drobne[...] Ale na pewno nie na tyle drobne, żeby ryby mogły tym dbać o higienę swoich skrzel. Wejdź na stronę MPWiK swojego miasta i tam powinieneś wszystko znaleźć. Edited September 5, 2014 by Miniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichaSx Posted September 5, 2014 Author Share Posted September 5, 2014 (edited) Widziałem dość dużo akwariów z takim podłożem z pielęgnicami i bardzo dobrze im się wiodło . edit: A co do strony MPWiK, nie mogę znaleźć mojego miasta. Edited September 5, 2014 by MichaSx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 (edited) Widziałem dość dużo akwariów z takim podłożem z pielęgnicami i bardzo dobrze im się wiodło Tego nie wiesz. To, że tam żyły, nie znaczy że było im tam dobrze . Piasek to naturalne środowisko pielęgnicowatych. O to chyba nam chodzi? Żeby w możliwie jak największym stopniu stworzyć rybom warunki zbliżone do naturalnych. Chcesz mieć pielęgnice lub ryby denne - piach to konieczność. A co do strony MPWiK, nie mogę znaleźć mojego miasta. Skąd jesteś? Edited September 5, 2014 by andy102 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Panowie, można by chyba przyjąć, że przy takim pH to raczej woda miękka jak deszczówka lub inna kaczuszka będzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts