slabyakwarysta169 Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 Dokupiłem sobie 3 żałobniczki do 2 i teraz się ganiają i gryzą. Jedna już ledwo żyje. Akwarium 100l, co mam tu jeszcze mówić? Co im się dzieje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 (edited) Za małe stado i za małe akwarium. U tych ryb walki w grupie są czymś normalnym. Miałam kiedyś 6 sztuk w 96l, 2 zostały zabite a pozostałe 4 porozstawiały się po kątach i gdy tylko któraś podpłynęła za blisko "rewiru" innej dostawała łomot... Piękne ryby, ale bywają bardzo zadziorne i gwałtowne. Dlatego powinno się je trzymać w ilości conajmniej kilkunastu sztuk. Wtedy agresja rozłoży się między większą liczbę osobników i te same jednostki nie będą wciąż nękane. Ale to wymaga dużo większego zbiornika. Najlepiej oddaj ryby. Edited August 30, 2014 by Luna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts